Därför är även utomhusanläggningar stängda

Lidingö30 december 2020 kl 06.56

Smittskyddsläkaren i Stockholm uppmanar att alla ska avstå från organiserad träning, även utomhus. Därför är alla Lidingö stads anläggningar stängda.

Smittspridningen i Stockholm är fortsatt mycket hög och sjukvården är hårt belastad. Vi behöver minska antalet personer som rör sig på alla platser i samhället där det kan uppstå trängsel och därmed smittspridning. Det är därför smittskyddsläkaren nu uppmanar att alla ska avstå från organiserad träning, även utomhus. Det gäller fram till och med 24 januari och det gäller även yngre barn och ungdomar. Lidingö stad, liksom övriga kommuner i Stockholms län, följer Smittskydd Stockholms råd.

Det innebär att Lidingö stad har samtliga kommunala idrottsanläggningar stängda med undantag av motions-, cykel och ridspår till och med den 24 januari 2021, med eventuell förlängning. Detta gäller all verksamhet såväl inom- och utomhus, samt för alla åldrar.

Stängningen inkluderar gym, bastu och omklädningsrum i våra anläggningar på Lidingövallen, Gångsätrahallen och simhallen. Organiserad träning bör inte förekomma varken inomhus eller utomhus. Även allmänhetens skridskoåkning i Childhoodhallen, Danica Isannex och Lidingövallen stängs tillsvidare. Detta på grund av för stora förflyttningar av människor och risk för trängsel.

Smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund säger att man är medveten om att det påverkar barn och ungdomar och att uteträningen är viktig för gemenskapen men hoppas att alla fortsätter med fysisk aktivitet utomhus enskilt. Det finns till exempel utegym och grönområden runt om i länet.

Läs mer på Lidingö stads hemsida

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *