Dåligt att förlora efter massivt övertag

Lidingös Henrik Grönlund jagas av Tierps Philip Lundin i Alltrean Östra mötet 2020-01-10
Sport12 januari 2020 kl 10.421

Hur kan det komma sig att Lidingö förlorar när spelövertaget är så stort?

Ja, 3-4 (1-2)(0-1)(2-1) skott 37-34 är siffrorna i förlustmatchen mot Tierp. Skottstatistiken speglar händelserna väl, för att bara ha tre fler skott på mål när ett lag har så mycket större puckinnehav är inte bra!

Tierps Johnas Persson gör 1-3 på Lidingös Nemecek efter att Tierp tilldömts straff.

Klart att en stor förklaring är att Tierp spelar bra i egen zon och höll undan framför eget mål. En annan att det är inte bra att släppa till sådana målchanser som Tierp fick inledningsvis.

Två mål inom loppet av två minuter gav ett tufft utgångsläge. 0-1 (1:06) var frukten av dåligt försvarsspel högt upp i planen och 0-2 (2:08) kom till på ungefär samma sätt och Tierp kom i 2 mot 1 och avslutade snyggt.

Lidingös Joakim Lundh, Tierps Albin Ström och Johan Lindvall.

Lidingö fortsatte att trycka på och till slut kom belöningen (8:18) i form av ett bra skott i power play av Gustav Dahlstedt (15) 1-2, snyggt framspelad av Marcus von Sydow och Henrik Grönlund.

Att inte det blev något hemmamål i andra perioden är ett mysterium för möjligheterna fanns – minst sagt. Istället gjorde Tierp 3-1 (35:49) på straffslag.

Trodde jakten på poäng skulle ge utslag i tredje och när först Kalle Versteegh (8) gjorde 2-3 (48:05) och 3-3 (51:53) då kändes det som segern fanns inom räckhåll.

Icke!

Tierps Albin Säteri skjuter mot Lidingös målvakt Josef Nemecek.

Det var istället Tierp som utnyttjade när chansen dök upp och gjorde 4-3 (56:03)!

Att Lidingö drog på sig fyra utvisningar i sista perioden bidrog till att spelet hackade och Tierp fick sina tillfällen. Lite trist var att den utvisning som kom 58:10 för charging, såg felaktig ut och tog udden av Lidingös chans att kvittera.

Lidingös Erik Friberg och Tierps Dennis Eriksson.

I Lidingös mål stod Josef Nemecek – den duktige J18-målvakten. Josef visade god moral genom att komma tillbaka efter en olycklig start med 0-2 på de två första skotten han fick. Därefter gjorde Josef många fina räddningar och tog två frilägen bland annat.

Visst finns det några förklaringar till förlusten. Till exempel lider Lidingö av att flera nyckelspelare var borta i denna match, men om alla hade jobbat till max hade poängen stannat på ön. Åtta minuter i numerärt underläge i sista perioden gjorde att det var svårt att spela på två femmor i sista perioden.

Lidingös Erik Friberg och Tierps Philip Löfström.
Text: Lasse Kinch
Foto: Jonas von Hofsten

Kommentarer

  1. Mycket bra skrivet matchreferat. Spännande att följa med fina bilder och förklarande text. Kom till hallen och kolla live dels A-laget dels J-18 Allsvenskan. Det ger fler vinstchanser 😉

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *