Dagverksamhet för äldre

Lidingö7 mars 2020 kl 06.23

Vill du träffa andra och sysselsätta dig under dagarna? Lidingö stad har en dagverksamhet för den som är över 65 år som bor i eget boende. De har gemensamma måltider och meningsfulla aktiviteter. För att delta behöver du göra en ansökan hos en biståndshandläggare.

Med dagverksamheten vill staden bidra till att minska känslan av ensamhet och öka möjligheten för den som vill bo kvar längre i sitt eget hem. Dagverksamheten finns i Högsätrahuset, mitt på Lidingö.

Så här skriver Dagverksamheten på Lidingö stads hemsida: Vi har ett schema för aktiviteter men är flexibla och anpassar oss efter dina intressen, förmåga och dagsform. Några exempel är sittgymnastik, promenader, spela boule, musik, dans och underhållning. Stor vikt läggs på den sociala samvaron.

Vi erbjuder en trygg och trivsam miljö. Våra lokaler består av allrum, gymnastiksal, verkstad och vilorum. Våra måltider intar vi i gemensam matsal. När vädret tillåter vistas vi ute i vår fina trädgård.

Stor vikt läggs på måltider som ger en känsla av samvaro och trivsel. Vi börjar dagen med en god frukost. Till lunch finns möjlighet att välja mellan två maträtter med dessert. Dagen avslutas med en kaffestund. Vi passar på att alltid fira födelsedagar och högtider lite extra.

Personalen som arbetar på dagverksamheten är undersköterskor. Dagverksamheten är Silvia Certifierad vilket innebär att all personal har gått utbildning för att kunna möta kunden och dess anhöriga på bästa sätt.

Du blir hämtad på morgonen av Lidingö transportservice som också kör dig hem igen på eftermiddagen.

Dagverksamheten är också en avlastning i vardagen för dig som anhörig. Gemensam anhörigträff anordnas två gånger per år.

Ansökan görs hos en biståndshandläggare, kontakta omsorgs- och socialförvaltningens kundcenter.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *