Dags för fler sommarjobb i staden

Debatt27 maj 2021 kl 04.56

400 sökande på 63 jobb blev resultatet av stadens sommarjobb. Majoritetspartierna hade ingen satsning alls på sommarjobb i sin budget. Det tycker vi i Centerpartiet är fel. Vi vet hur viktigt det är med en första rad i CV:et. Med pandemin blir inträdet på arbetsmarknaden än svårare.

Centerpartiet föreslog i vårt budgetförslag 1 mnkr till sommarjobb, både för vanliga sommarjobb och för satsning på sommarlovsentreprenörer. Tillsammans med de statliga medel som finns från staten tack vare januaripartiernas budgetsamarbete skulle staden verkligen kunnat växla upp sitt arbete för fler sommarjobb.

Som företagarparti tycker vi dels att arbetet med att ta fram sommarjobb kunde skett i samverkan med näringslivet på ön, dels genom att stödja ungdomar som vill utvecklas som egen-företagare. Kanske har vi grundaren till nästa Spotify hos ungdomarna på Lidingö!

Ungefär hälften av kommunerna i länet har möjligheten att vara sommarlovsentreprenör där man får rådgivning och hjälp i att skapa sitt eget företag under sommaren. Det ger både personlig utveckling hos de unga som deltar men de företag som skapas ger också ofta mervärde till lokalsamhället. Exempel på företag som skapats i andra kommuner är kaféer, hjälptjänster för trädgårdsskötsel och utomhusbio bland många, många fler.

Sommarjobb och sommarlovsentreprenörer är två sätt som vi kan skapa bättre förutsättningar för unga att utvecklas. Vi skulle vilja se ett styre på Lidingö som ser värdet i satsningar för unga.

Julian Kaijser (C), fullmäktigeledamot
Caroline von Seth (C), fullmäktigeledamot

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *