Cyklar stulna – fönster krossade

Lidingö9 september 2021 kl 15.35

Kommunpolisen Pontus Enbom skriver i ett meddelande till Grannsamverkan: Igår morse kl. 04.25 krossas fönstret till en obebodd villa på Gösvägen i Sticklinge. Boende intill huset vaknar och upptäcker att någon sökt igenom husets källare. De ser en mörkblå BMW 5-serie med två yngre kvinnor med ljus hy i nära anslutning till adressen. Bilen betedde sig konstigt och skulle kunna  sättas i samband med inbrottsstölden. Registreringsnumret är okänt men kan ha innehållit bokstäverna WR och siffrorna 4 och 9. Återkom till pontus.enbom@polisen.se med fullständigt registreringsnummer om du ser en bil som stämmer in på denna beskrivning.

Natten till igår slängde någon in en sten genom fönsterrutan på altandörren till en villa på Lerduvestigen. Boende misstänker att det var ett försök till inbrott men gärningsmannen var inte inne i villan och inget har stulits.

Natten till igår stals fyra el-cyklar i en carport på Törnrosvägen. Lås gärna in stöldbegärligt gods om du har möjlighet till det. I annat fall bör du åtminstone se till att saker är ordentligt låsta och gärna förankrade i till exempel en vägg. Detta för att försvåra för tjuven minska risken för stöld. 

Så här sammanfattar Pontus Enbom läget just nu: Höstmörkret närmar sig med stormsteg och vi vet av erfarenhet att risken för inbrott ökar då det blir mörkare. En ansamling av händelser de senaste dygnen föranleder detta mejl. Uppmana dina grannar att vara extra vaksamma och se över bostadens mekaniska skydd och larm. Förvara värdesaker i ett väl förankrat värdeskåp för att försvåra för ev. tjuvar. Se gärna en film om grannsamverkan med dina grannar.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *