Cykelvasan på hemmaplan

Här är deltagarna i årets SvettenRundan nära målgången. Fotograf: Privat/Ludvig Björkstedt
Sport10 augusti 2020 kl 04.40

Den 15 augusti skulle CykelVasan, Sveriges största MTB-tävling, gått av stapeln. På grund av coronapandemin har tävlingen varit tvungen att ställa om. Precis som under VätternRundan arrangeras nu ett alternativt arrangemang på Lidingö.

Samma dag som Cykelvasan ägt rum kommer istället ett lopp i två etapper ske runt ön. Arrangören är, likt under Svettenrundan som var substitut för VätternRundan, Martin Psilander/MPSporty. Start och mål sker vid Lidingö kyrka.

– Förra evenemanget blev jättelyckat. Cykling passar ju bra som social aktivitet och dessa evenemang är ju mer det än tävling egentligen, säger Martin Psilander som är arrangör för loppet.

På lördag startar loppet på förmiddagen och mellan etapperna är det planerad lunch, bad och massage. När alla deltagare gått i mål väntar Afterbike.

Etapper och hålltider:
Etapp 1 45 km lördag 15/8 start kl 9.00, i mål ca 11.05
Etapp 2 45 km lördag 15/8 kl 15.00, i mål ca 17.05

Så här ser rundan ut för arrangemanget istället för CykelVasan.

Banan, som följer de röda markerade sträckorna på kartan, ska vara till stor majoritet lättcyklade grusvägar och stigar.

Arrangör: Martin Psilander/MPSporty
m.psilander@gmail.com

CykelVasans omställning
Arrangören av CykelVasan, uppmuntrar till cykling på hemmaplan i mindre grupper alternativt en och en. De ställde inte in helt utan ställde om och bjöd in till HemmaVasan, https://www.vasaloppet.se/hemmavasan/ .

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *