Coronastöd till anställda

Debatt9 december 2020 kl 06.15

Vårdens och omsorgens personal sliter hårt under pandemin. Liberalerna medverkar till en satsning på psykosocialt stöd, som ger 81,2 miljoner till regionens och vår stads personal.

Dygnet runt, året om, finns sjukvård och omsorg för att stötta de av oss som behöver. I år blev den uppgiften oerhörd. Läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och vårdbiträden har gjort insatser under covid-19-pandemin som är svåra att ens föreställa sig. 

För detta riskerar de att betala med sin hälsa. Den som hjälper de sjuka kan själv bli sjuk. Skyddsutrustning skyddar mot covid-19, men inte mot stress.

Liberalerna, Centerpartiet och regeringen tillför regioner och kommuner 500 miljoner kronor för krisstöd, samtalsstöd eller traumastöd. För Stockholmsregionens del innebär det 81,2 miljoner kronor till regionen varav 664 000 tusen kronor till Lidingö stad.

Vi måste värna anställdas hälsa under covid-19-pandemin, säkra hjälpen till de som dygnet runt jobbar för att ge oss bästa tänkbara vård. Den här satsningen är ett stöd för de som stöttar oss. En halv miljard för de som sliter hårdast. Och dessutom: att värna deras hälsa är att skydda sköra och sjuka människors liv hela vägen fram. 

Lina Nordquist (L), sjukvårdspolitisk talesperson
Barbro Westerholm (L), folkhälsopolitisk talesperson
Anna Starbrink (L), gruppledare Region Stockholm
Amelie Tarschys Ingre (L), kommunalråd Lidingö stad
Suzanne Liljegren, gruppledare (L) i omsorgs- och socialnämnden

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *