Christinaskolan startar gymnasium

Stad & Politik16 september 2020 kl 12.212

Nu är det klart att Christinaskolan har fått tillstånd av Skolinspektionen att starta gymnasieskola på Lidingö från höstterminen 2021.

– Vi har länge arbetat för större valfrihet i skolan och välkomnar beslutet. Det är glädjande att vi får fler gymnasieplatser och samtidigt kan säkerställa bättre valmöjligheter för Lidingös gymnasieelever. Konkurrens är viktigt för att kunna tillhandahålla bästa kvalitet. Genom Christinaskolans etablering av gymnasieskola så blir det en bättre konkurrenssituation på Lidingö, säger Carl Östring (M), vice ordförande i Utbildningsnämnden.

Kommentarer

  1. Lite märkligt av Moderaterna.
    Först lägger de ner Gångsätra gymnasium precis innan de stora kullarna ska börja gymnasiet och sedan motarbetar de Centern som drivit frågan om ytterligare gymnasium och valfrihet för att till slut ta åt sig äran när Christinaskolan nu fått tillstånd att starta gymnasium.
    Lite självrannsakan och framförallt ödmjukhet hade väl inte skadat, eller?
    Men som bekant är det svårt att vara ödmjuk när man sitter på toppen …

  2. Jag gick på gymnasiet på Gångsätra gymnasium och det var ett mycket trevligt gymnasium! Så jag vart väldigt besviken och missnöjd när Moderaterna, KD och L valde att stänga det. Nu helt plötsligt väljer de att öppna upp ett gymnasium på samma plats, i samma lokaler där Gångsätra gymnasium var innan! Hur tänker ni? Varför hade ni så sjukt bråttom att stänga ner Gångsätra gymnasium för att ett gäng år senare öppna upp ett nytt gymnasium på exakt samma plats? Idiotiskt! Varför kunde inte Gångsätra gymnasium få vara kvar?

    /Daniel, mycket besviken väljare

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *