Debatt: Centerpartiet vill ha en majoritet som förstår Lidingöborna

Debatt12 februari 2019 kl 07.211

Det har gått fem månader sedan valet. Den förändring som Lidingöborna såg fram emot har gått i fel riktning sedan M, LP, L och KD bildade majoritet på ön. Tydligast har detta visat sig i arvodesfrågan där de fyra kommunalråden ville chockhöja sina egna arvoden. Men det har även synts i för lite resurser till verksamheterna i stadens budget, för liten simhall, att flytten av Mötesplats Centrum verkställts och att idrottens ideella föreningar ska bära allt högre kostnader.
Centerpartiet inriktning har sedan valet varit tydlig. Vi vill genomföra politik för att förbättra för Lidingöborna genom att:

 • Arbeta för mindre barngrupper och högre andel utbildad personal i förskolan (idag saknar 51% av personalen utbildning för arbete med barn).
 • Sätta fokus på att lösa platsbristen i gymnasieskolan på Lidingö där majoriteten står utan en plan för att kunna öka antalet platser 2019.
 • Ha högst två kommunalråd och inga chockhöjda arvoden.
 • Satsa på verksamheterna; på skolan och elever med behov av särskilt stöd samt i äldreomsorgen för att motverka ofrivillig ensamhet.
 • Stoppa flytten av Mötesplats Centrum så den populära mötesplatsen för äldre kan finnas kvar på Tor.
 • Hindra besparing i daglig verksamhet för funktionsnedsatta.
 • Värna lokalt näringsliv och utveckla stadsdelarna med småstadskänsla på hela ön, till exempel i Rudboda för trivsammare miljö, bättre närservice och mer kollektivtrafik.
 • Möjliggöra för klimatsmarta lösningar för trafik och vid byggande.
 • Utveckla Högsätra idrottscampus och förverkliga utveckling av Lidingövallen.
 •  Satsa på en 50 m simhall som klarar behoven för 50 år framåt.

Centerpartiet försökte efter valet skapa en ny majoritet för att utveckla Lidingö i en riktning som motsvarar Lidingöbornas förväntningar. Vi fick tyvärr en majoritet utan en tydlig riktning eller idé för Lidingö. Vi fortsätter att som största oppositionsparti arbeta för så stort genomslag som möjligt för vår lokala politik, en politik som vill utveckla ön för Lidingöborna.


Tor von Sydow (C), ordförande

Patrik Buddgård (C), gruppledare


Kommentarer

 1. Är glad att ni arbetar för att stoppa flytten av Mötesplatsen. Den fyller en stor funktion på Tor och att den blir kvar, hindrar inte att det blir en Mötesplats även i Stadshuset, men med en något annorlunda inriktning kanske. Så många pensionärer som vi har på ön, behövs det säkert! Är inte den mötesplatsen även tänkt för alla åldrar – tyckte jag hörde det på informationsmötet på Tor förra veckan, att Birgitta Sköld sa: En mötesplats för alla!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *