Cecilia Gyldén ny Lidingölopp-topp

Sport7 december 2019 kl 06.56

Cecilia Gyldén blir ny generalsekreterare för Lidingöloppet. Hon kommer närmast från en tjänst som enhetschef på LRF, där hon arbetat med medlemsutveckling och försäljning. Hon har tidigare även arbetat som klubbchef i IFK Lidingö Friidrott.

– Vi är oerhört glada att vi lyckats locka Cecilia Gyldén till Lidingöloppet. Timingen är perfekt och vi står väl rustade inför framtiden. Vi är taggade att ta oss an de utmaningar och möjligheter vi ser framöver. Många vill delta i våra arrangemang eftersom vi använder naturen som arena och erbjuder olika utmaningar som passar alla, säger Jesper Arkinger, tillförordnad ordförande för Lidingöloppet. 

Lidingöloppets tidigare ordförande Staffan Movin har under hösten börjat som ordförande för En Svensk Klassiker. Den nya generalsekreteraren Cecilia Gyldén tillträder den första februari och efterträder då Ninna Engberg. 

– Jag känner mig stolt över möjligheten att tillsammans med mina blivande medarbetare och ett stort gäng ideella krafter få leda Lidingöloppet in i framtiden. Att arbeta med en verksamhet som attraherar både unga och äldre, elit och motionärer som får så många att röra på sig, är få förunnat, säger Cecilia Gyldén, tillträdande generalsekreterare för Lidingöloppet. 

Cecilia är från början civilekonom och har senast arbetat som enhetschef för medlem och försäljning inom LRF (Lantbrukarnas Riksförbund). Hon har tidigare arbetat i ledande positioner inom affärsutveckling, marknad och försäljning i Sverige och internationellt. Bland annat som klubbchef för IFK Lidingö Friidrott och med internationella jordbruksförhandlingar inom EU-kommissionen. 

– Cecilia är väl förankrad i vår kärnverksamhet och har bred kunskap om våra arrangemang och om branschen som helhet. Hon har tidigare med stor framgång arbetat som klubbchef i IFK Lidingö Friidrott. Dessutom har hon lång erfarenhet av ideella och kommersiella organisationer och är en erfaren ledare säger Jesper Arkinger, tillförordnad ordförande för Lidingöloppet.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *