(C) vill ha besked om Rudboda

Patrik Buddgård (C) på Rudboda torg.
Stad & Politik15 februari 2019 kl 18.27

Planer på ny bebyggelse i Lojo och Rudboda godkändes 2013 då cirka 250 bostäder skulle byggas i området. Men efter valet avstyrde den nya politiska majoriteten dessa planer och kvar blev endast Lojos bostadsrättsförening önskemål att bygga nya lägenheter på sin mark.

När majoriteten stoppade delar av byggplanerna i Lojo togs diskussioner upp om att rusta upp Rudboda torg.  I samband med det sa Daniel Källenfors (M) till Lidingösidan ”Vi väljer att fokusera på en upprustning av Rudboda torg som med åren har blivit slitet och eftersatt. Ett attraktivt Rudboda torg med förbättrad service tror vi bättre gagnar de boende i området”.

I en debattartikel i Lidingö Nyheter den 14 januari skrev Daniel Källenfors (M) också ”Majoriteten har redan satt igång ett arbete för att rusta upp Rudboda torg och säkerställa att en god närservice ges till de som bor i området.”  

Nu undrar Patrik Buddgård (C) hur långt arbetet har framskridit.

– När kommer ett start-PM om utveckling av Rudboda torg upp för beslut? Ännu har inga politiska beslut tagits om en kommande upprustning, skriver han i en fråga till kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors.

På fullmäktige nu på måndag förväntas Daniel Källenfors svara på Patrik Buddgårds fråga.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *