(C): Ny pendelbåt till Gåshaga

Båt i skärgården (ej relaterat till den nya pendelbåtslinjen)
Debatt14 augusti 2020 kl 05.211

När trängseln är tät på våra vägar och spår anser vi i Centerpartiet att det är dags att Stockholmsregionen på allvar börjar använda våra äldsta vägar - vattenvägarna. Därför har vi under flera år gjort rejäla satsningar på nya pendelbåtslinjer, och samtidigt gjort det möjligt att resa med SL-kort hos Waxholmbolaget under lågsäsong. Nu lanserar vi en ny pendelbåtslinje mellan Vaxholm och Stockholm via Gåshaga som har sin premiärtur den 17 augusti. En del av turerna stannar även vid Klippudden.

Det är få huvudstäder förunnat att kunna erbjuda den typ av kollektivtrafik på vatten som Stockholmsregionen kan. För alltfler människor är den nya morgonrutinen att ta sig ned på kajen, kliva på båten och sedan sätta sig ned att jobba i en lugn och avstressande tillvaro bland vackra omgivningar. Vi i Centerpartiet vill inte bara att kollektivtrafikens fokus bara ska vara att transportera människor från punkt A till punkt B, utan också ge en bra upplevelse. En resa med pendelbåt ger en bra start som följer med hela dagen, dessutom kan resenärer ta med cykel ombord vilket uppmuntrar ett hållbart resande från dörr till dörr. 

Därför är vi glada att vi tidigare lyckas förlänga pendelbåten Sjövägen till Storholmen via Sticklinge och nu kunna bygga ut våra pendelbåtslinjer ytterligare med en ny tur till fördel för södra Lidingö. Det blir fler båtar, tätare avgångar och snabbare restid samtidigt som vi minskar trängseln på våra vägar. Nu ska vi fortsätta arbetet med att göra Stockholmsregionen till en trevligare och vattenvänligare plats!

Gustav Hemming, Skärgårdsregionråd (C) med ansvar för sjötrafiken
Patrik Buddgård, gruppledare (C) i Lidingö stad
Malin Forsbrand, Ordförande i kommunstyrelsen (C) i Vaxholms kommun

Kommentarer

  1. … och vi på Norra Lidingö, när ska vi kunna åka till city med båt? Det finns en mycket fin brygga nedanför Söderås som är byggd för att kunna ta emot Waxholmsbåtar. Nu finns dessutom Ellery Beach som säkert gärna tar emot gäster båtvägen.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *