C: Dags för ett nytt lyssnande ledarskap på ön

Debatt8 september 2022 kl 03.44

Vi vill se mer pengar till skola, omsorg och idrott och mindre till kommunalråd. Vi vill ha mer samarbete och mindre maktkamp i stadshuset. Med samarbete och öppen dialog med Lidingöborna når vi längre, tillsammans kan vi stärka småstadskänslan på ett hållbart sätt genom att utveckla tråkiga, otrygga och hårdgjorda ytor för lokal handel, grönska och boende.

Under Moderaternas ledning har tiotals miljoner slösats bort i utredningar för utvecklingen av Centrum-Torsvik utan att något hänt. Sedan 2018 har mer än 30 miljoner nedskrivits på grund av hur Moderaterna gått från att vilja massexploatera i Centrum/Torsvik till att nu inte vilja bygga alls. Istället för brett samarbete där vi från början kunnat enats om en rimlig utvecklingsplan av Centrum har förbättringar helt uteblivit. Vi vill utveckla ett grönt, småskaligt handelsstråk mellan centrum och ett överdäckat Torsviksdike.

I Rudboda har M, LP, L och KD gått ut på anbudstävling utan att först ha en dialog och höra vad Rudbodaborna vill ha. Det saknas till exempel näringslivslokaler för mer än matbutiken i anbudstävlingen. Helt fel tycker vi, i våra samtal vill de flesta Rudbodabor exempelvis också ha en kvartersrestaurang med hämtmat i sin stadsdel.

Vi måste satsa mindre på kommunalråd och mer på personalen i skola och omsorg. Idag har Lidingö 26 procent utbildade förskollärare jämfört med snittet i riket på 40 procent. Även i hemtjänsten är andelen utbildade undersköterskor allt för låg. Vi måste prioritera våra barn och äldre. De har rätt till utbildad personal.

Det är stor anläggningsbrist för idrottsföreningarna på ön idag. Vi vill se ett ledarskap som investerar i hälsans ö på riktigt så våra idrottsföreningar kan utveckla sin verksamhet och skapa hälsa för Lidingöborna.

I valrörelsen är det plötsligt många partier som påstår sig vara gröna. Men vi vill ha ett ledarskap som står för och kämpar för grön politik varje dag, varje år - även när det inte är valår!

Rösta för ett nytt ledarskap på ön den 11 september!

Patrik Buddgård (C)
Rebecka Öberg (C)
Gabor Sebastiani (C)
Lotta Morger (C)
Toppkvartett för Centerpartiet i kommunvalet

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *