Bytt blir till nytt till jul

En härlig blandning av smått och gott på Träffpunkt City.
Kåserier4 december 2021 kl 05.10

Det är nu starten går för alla med reda pengar på kontot. Köpsugen? Visst – men ändå vill man ju hålla hårt i plånboken så slantarna ska räcka hela vägen fram – till julafton.  Hur det blir sedan, ja, det får framtiden utvisa.

I vilket fall som helst finns det många möjligheter till roliga inköp i julbasarernas tid – för 350 kronor köpte jag en hel påse full med glada klappar i Stadshuset där Träffpunkt City dukat upp en rad med loppisbord med fynd av alla de slag. Särskilt innehållsrikt var leksakssortimentet – och visst passar det även den nya generationens behov av dockor och gosedjur. Den gamla Nallebjörnen kanske är lite luggsliten. men vad gör väl det, hos mamma eller pappa väcker den goda känslor som kan överföras till både barn och barnbarn.

Tag vara på det goda som finns – bytt är bytt är också en bra idé. Här kliver IKEA fram med ett erbjudande till sina trogna kunder i IKEA-family. ”Vi köper tillbaka din gamla IKEA-möbel och ger den ett nytt hem.”  Visst låter det förträffligt! Tänk att bokhyllan Billy kan få lämna mörkret i källaren och istället fyllas med vackra böcker igen, ”hemma hos” någon. Ja, det är lite så idén med Loppisnallen också kan fungera. Retro! Bra. Bra. Säger jag och gläder mig åt att något banbarnsbarn på julafton blir lycklig av att få krama den mjuka, varma Nallebjörnen som dagen till ära fått en rosett av rött sidenband runt halsen.

Här kommer en ny idé krypande in i handlingen. Varför inte samla ihop ett gäng roliga, attraktiva och prisvärda retro-prylar från ”när och fjärran” och sedan låta tomten ta hand om hur julklapparna ska delas ut. ”Bytt blir nytt” i skenet från glimrande juleljus där glädjen står högt i tak. 

I Röda Korsets sortiment finns allt från porslin, tyger och kläder.
Här har min ledsagare Sergei hittat en tomtejacka, eller…
Allt detta – och himlen därtill blev mitt inköp den första dagen i advent.

Med förnyad energi tog mig an den nya inhandlingen av årets julklappar med en tur till Skärsätra Centrum, ni vet där Röda Korset har sin butik på Pyrolavägen 5. Här finns nästan allt du kan önska till julklapp! Ett långbord står dukat med duk i rödaste rött, ljusstakar och små tomtar som samsas med vackra glas på höga fötter. På långa hyllor längs väggen presenteras porslin, glas och klassiska figurer från de svenska bruken tillsammans med köksredskap i olika former.

Tar man sig en tur runt om i butiken finns här både god litteratur och målningar i pastell och olja – allt att köpa till vettiga priser. Naturligtvis finns här också kläder både för dam, herre och barn – kanske kan en begåvad tomte handla hem de mest eftertraktade godbitarna innan julhandeln tar full fart.

P.S. ”Att betala 373 kronor” står det på dagens kvitto, de 3 kronorna är priset för påsen att lägga klapparna i.

Tomtemor Inger

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *