Buss 233 avvecklas. Här är fler förändringar

Foto: Arkivbild Lidingösidan.
Lidingö27 november 2019 kl 06.51

På söndag den 1 december träder nya busstidtabeller i kraft. Den största nyheten är att buss 233 läggs ned, vilket vi kunde berätta om tidigare i Lidingö Nyheter. Så här skriver SL: ”Med anledning av lågt resande och dålig resandeutveckling så avvecklas linje 233 med hänvisning till befintliga linjer samt tillkommande byte i Lidingö centrum. I samband med en nedläggning av linje 233 ses möjligheten att underlätta byte och passning mellan befintliga linjer vid Lidingö centrum över.”

Här är övriga förändringar, enligt SL:

Linje 206 Ropsten – Gångsätra gård
Linjen får ändrad linjesträckning och förlängs till Larsberg istället för att gå till hållplats Gångsätra gård på Lerbovägen. Gångsätra gård trafikeras istället av linjerna 238, 923 och 921.

Linje 221 Ropsten – Högsätra
Linje 221 får delvis ändrad linjesträckning under dygnet. Under de tider som linje 206 trafikerar Larsberg startar linje 221 i Larsberg i stället för Högsätra och trafikerar därmed ej Högsätra. Utanför dessa tider trafikerar linje 221 som vanligt Larsberg- Högsätra. Varianter av dagens linjesträckning linje 221 till Larsberg resp Högsätra.

Linje 238 Näset – Högsätra, linje 921 Servicehuset Tor – Käppala och Linje 923 Högsätra – Servicehuset
Linjerna får ny linjesträckning och går via Lerbovägen i och med att Mjölksurrevägen öppnat för trafik.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *