Bullerplank i fara

Gåshagaleden vid infarten till Killinge, utan plank.
Stad & Politik20 januari 2022 kl 05.075
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. I 40 år har man arbetet för att få upp ett bullerplank och äntligen fått ett ja. Att Mats Gröndahl (M) säger att boende längs med Gåshagaleden lika väl kan skaffa eget bullerplank är oerhört arrogant.

  Han pratar också om parkbilden. För vem? De som kör för fort på Gåshagaleden eller gångtrafikanter och cyklister som inte får vistas på Gåshagaleden?

  Hur skulle park- och landskapsbilden se ut om alla hushåll längs med Gåshagavägen bygger egna bullerplank gällande höjd, design, färg med mera? Det handlar inte om egna staket!

  Det är valår i år och moderata tjänstemän visar att avtal inte är till för att hållas. Det är i alla fall ärligt att visa det innan valet för då vet vi att en röst på Moderaternas vallöften mer är en lös avsiktsförklaring.

  Tänk ett helt varv!

 2. Har lite svårt att förstå moderaternas tjänsteskrivelse. Bullerdämpande åtgårder ska självklart sättas in så nära källan till obehaget som möjligt för att minimera miljöpåverkan. Under del av sträckningen går också Gåshagleden i ett upphöjt läge i förhållande till omgivande bebyggelse varför planket här inte behöver vara så högt.

 3. Från KD:s sida har vi drivit på för att bullerplanket ska byggas och boende längs Gåshagaleden få den bullerdämpning de blev lovade för länge sedan. Vi kommer att rösta ja till bygglovet och hoppas att alla partier tar sitt förnuft till fånga och röstar i enlighet med vad kunniga tjänstemän föreslår.

  Carl-Johan Schiller (KD)
  Ordförande, teknik- och fastighetsnämnden

 4. Lidingöpartiet har hela tiden stått bakom att bullerfrågan för de boende längs Gåshagaleden måste lösas. De fick en klar försämring när den tysta asfalten togs bort för några år sedan och vi måste nu snabbt komma till en långsiktig lösning. Lidingöpartiet kommer att rösta ja till bullerplanket i Miljö- och stadsbyggnadsnämnden.

 5. Liberalerna har varit pådrivande i denna fråga under flera mandatperioder både i opposition och som nu inom majoriteten.

  Vi anser det vara viktigt att lösa bullerproblemen utmed Gåshagaleden, i synnerhet som det har gått 40 år sedan kommunfullmäktige fattade det enhälliga beslutet att åtgärda detta problem!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *