Broöppning för ny utställning

Stffan Strömbäck inviger utställningen och Hembygdsföreningens ordförande Karin Mörk står bredvid.
Kultur15 oktober 2023 kl 04.571

Det ligger stort arbete bakom den utställning som öppnades på lördagen, "Bro vid bro vi byggde". En riktig broöppning, kan man säga. Utställningen är en skärmutställning som handlar om de fem broar som förbundit Lidingö med fastlandet de senaste 220 åren. Dessutom finns en del intressanta föremål att titta på, delar från den gamla järnbron, biljetter och en modell av den gamla flottbron.

Ett stort uppbåd av folk hade samlats på museet för att höra ordföranden Karin Mörk presentera utställningen och därefter Kultur- och fritidsnämndens ordförande Staffan Strömbäck (M) invigningstala och klippa bandet, det vill säga förklara utställningen för officiellt invigd.

En utställningskatalog med historien om alla broarna finns att köpa på museet. Utställningen pågår till i februari. Museet har öppet lördagar och söndagar 12.00–15.00, samt tisdagar och torsdagar 12.00–15.00.

Kommentarer

  1. Varmt tack för en mycket fin utställning – så ambitiös, intressant och lärorik! Genom all fängslade information och bevarade minnen från förr kommer historien så nära. Med den i ryggen vandrar vi nu över en ny bro mot en ny framtid!
    Evelyn Lewandrowski
    LidingöPartiet
    Kultur- och fritidsnämnden

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *