Bron på Lejonvägen öppnar tidigare

Nu ska arbetet gå fortare.
Stad & Politik27 april 2023 kl 03.48

Nu påskyndas arbetet med att renovera Lejonvägens bro, som varit avstängd för trafik sedan den 20 mars. Det innebär att bron kan komma att öppna redan i mitten av maj, om vädret tillåter det, och som senast i slutet av maj.

"Vi har lyssnat på Lidingöborna och handlarna i centrum och forcerar nu renoveringsarbetet för att korta processen så mycket som det går. Det innebär bland annat att det kommer finnas personal på plats fler timmar per dag, samt även under kvällar och helger", säger Anders Paulsen (LP), ordförarande i Tekniska Nämnden.

Vissa arbetsmoment kan dock inte påskyndas, till exempel tar härdning och torkning den tid det tar. En del arbeten utförs i verkstad på annan plats, vilket innebär att det inte alltid finns personal som jobbar på bron.

Maskiner kopplade till arbetet kan komma att vara i drift på kvällar och helger, men störningarna bör inte vara särskilt omfattande. Inga bullrande arbeten sker efter klockan 19.

Efter att bron har öppnat för trafik behöver vissa kompletterande arbeten göras under ett par nätter med TMA-bil. Under den tiden hålls ett körfält öppet på bron.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *