Bra start på nya året för LSK:s herrar

Bild från tidigare match. Foto: Matthew Tipple
Sport13 januari 2023 kl 03.11

Lidingö SK:s herrar inledde 2023 på ett övertygande sätt då man på bortaplan i Rimbo besegrade HK Roslagen med 29-17 (11-5). Det blev en något trevande inledning på matchen där lagen följdes åt i målprotokollet. Efter dryga kvarten gjorde LSK ett miniryck och med fyra raka mål var ställningen efter 23 minuter 8-4 till LSK. Lite väl många bortkastade bollar i uppspelen gjorde att man inte drog ifrån mer och i halvtid visade resultattavlan 5-11, innebärande sex mål upp för LSK.

Roslagen kom till spel med endast två avbytare och orken tog ut sin rätt i andra halvlek. LSK tryckte på bra i uppspelen och det var t o m så att om den som var först upp missade och målvakten räddade så kom en ny LSK-spelare efter och satte returen i mål. På slutet rann det iväg och LSK stod till slut som segrare med 29-17.

Starkt skytte på nio meter är bra, inte bara för målskyttet utan också för att det öppnar upp för linjen och kanterna. I matchen visade ungdomarna Ted Wettebrandt född 2004, Pontus Månsson född 2005 och Fredrik Chipperfield född 2005 att man har ett riktigt skyttekompani på gång. Fredriks pärla i 57:e minuten i krysset var ett sådant exempel och det ska bli spännande att följa killarnas utveckling.

Av matchprotokollet framgår att det finns en bra bredd på målgörandet där man kan läsa tio olika målskyttar noterade för LSK.

Målgörare i LSK: Oskar Nilsson 7, Martin Alm 6, Wictor Brage 3, Andreas Roger 3, Ted Wettebrandt 3, Fredrik Chipperfield 2, David Rimbe 2, Atle Gullander 1, Pontus Månsson 1, Carl Sundelin 1

I veckan inleds VM i handboll för herrar då Sverige spelar i Scandinavium i Göteborg. Vi hoppas på svenska framgångar och att många barn på Lidingö kommer till LSK:s träningar för att prova på. Träningstider finns på www.lskhandboll.nu

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *