Bra insats mot Göta/Traneberg – men det räckte inte ändå

Foto: Jonas von Hofsten. Bild från tidigare match.
Sport3 februari 2023 kl 03.49

Tyvärr räcker det inte alltid till att göra en bra insats om inte turen och kanske också skickligheten är med laget.

4-5 (1-3)(2-1)(1-1) skott 21-23 mot Göta/Traneberg i en jämn match. Största skillnaden mellan lagen är att G/T är mer organiserade än Lidingö. Håller ihop laget bättre framför det egna målet och är mer effektiva när målchanser ges. Matchbilden påminde lite om matchen mot Flemingsberg. Lidingö låg på i inledningen, men det var G/T som gjorde mål. 0-1 (10:58) i ett läge då Lidingö ledde klart i skott på mål. Bara sekunder efteråt blev det 0-2 (11:32) och till råga på eländet 1-3 strax före pausvilan (18:45).

Där emellan hade Albin Melin (2) reducerat till 1-2 (13:52) på egen retur. (ass V Fälth).

Lidingö gjorde en bra andra period, men effektiviteten var inte i paritet med spelet, men 2-3 (24:51) var ett mål jag gillar! Ludvig Steenberg vann tekningen i offensiv zon klockrent. Ross Jaldung sköt och "Ludde" gick på mål och styrde in sitt första mål i lidingötröjan. Bara minuten senare gavs kvitteringschans. Numerärt överläge för Lidingö.

Vad hände då? G/T gjorde sitt 9:e !!!! mål för säsongen med en man kort! Varför? Jo Alex fick en näst intill omöjlig puck att ta emot och tappade kontrollen på pucken. Problemet är att ytterforwards i det läget inte jobbar hemåt och hjälper till.

Nu har Lidingö gjort 4 mål i PP i Alltvåan, men släppt in 5!

Glädjande var att hemmalaget inte gav upp när motigheterna kom utan fortsatte att trycka på och 3-4 (31:31) var ett viljemål när Adrian Mlivic (4) liggande i luften får träff på pucken som via en G/T skridsko gick i mål!

En något tveksam utvisning efter bara 29 sekunder i sista perioden betydde ny tvåmålsledning för G/T, som är bra i den spelformen.

Forceringen från Lidingö kom, men gav tyvärr resultat för sent och när Ludde Steenberg (2) gjorde 4-5 återstod bara 14 sekunder. Ludde som var klart bäste man i laget. Tyvärr blev bäste backen - Fredrik Klasenius - skadad (fick en puck i ansiktet) och kunde inte spela i slutspurten utan fick ge sig iväg till akuten.

Visst, trist med en förlust, men tycker ändå att det stundtals såg ganska bra ut. Järfälla nästa på fredag på bortais.

Korrigering gör mycket, men uppmuntran gör ännu mera.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *