Bra insats, men förlust i sudden!

Från tidigare match mot Tierp. Foto: Jonas von Hofsten
Sport18 november 2021 kl 05.23

Lidingö reste till sista grundspelsmatchen i Tierp med ett något sargat lag, på grund av skador, sjukdom, arbete och ja, vet inte vad.

Tolv utespelare och två målvakter ställde upp och gjorde det på ett mycket bra sätt, men föll i förlängning med 4-5 (0-2)1-1)(3-1)(0-1) skott: 35-46.

Såg matchen på TV och förundrades över hur starkt Vikingarna mötte, ett så vitt jag förstår, ordinarie Tierp.

Första perioden var den sämsta från Lidingö, men det var ju inte så underligt eftersom det var ett evigt dribblande med kedjorna. När blandningen av spelare väl satte sig blev matchen helt jämn och underläget med 0-3 hämtades successivt upp.

1-3 (26:54) var påpassligt checkat av Erik Friberg (4) som i spel 4 mot 4 gjorde mål på egen hand. 2-3 (43:05) gjorde samme Friberg (5) men denna gång med understöd av Gustav Dahlstedt och Kalle Versteegh. Döm om min förvåning hemma i soffan när det bara 35 sekunder senare blev 3-3 genom samma tre spelare, men denna gång var Kalle Versteegh (1) sist på pucken.

Det fanns möjlighet till ledningsmål för Lidingö, men det var Tierp som återtog den (55:05) och med 4-3 och bara minuter kvar trodde jag att trötta vikingar skulle få svårt att komma igen. En nyttig utvisning gav dock möjligheten, och den utnyttjade Wiking Westlund (57:59) i klungan framför mål (ass G Dahlstedt).

Överbetyg till alla Lidingöspelare inte minst för att de utan gny åkte till en match som inte hade någon betydelse för tabellplaceringen. Viktor Öhrstedt gjorde sin första seriematch och svarade för en mer än godkänd insats. Bra Viktor!

Jonatan Wilund var resen bland backar och trion Gustav Dahlstedt, Erik Friberg och Joakim Lundh höll upp anfallsspelet. Man kan ju inte säga att Gustav Dahlstedt är en tandlös spelare, men då talar vi bildligt! För i verkligheten blev han av med tre "gaddar" när han fick ett skott på sig.

Trodde ni han bröt matchen? Inte Gustav Dahlstedt!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *