Bra insats gav säker seger mot Tierp

Foto: Jonas von Hofsten (från tidigare match)
Sport9 januari 2020 kl 06.20

Två bra och en sämre period gav till slut Lidingö en välförtjänt seger i bortamötet med Tierp med 4-1 (0-0)(1-1)(3-0) skott: 39-24. (Själv hade jag 38-20 men jag räknar inte skott i stolpar och ribba).

Lidingö inledde matchen bra, och tror att det till viss del beror på att femmorna är intakta i varje byte?Ska vi se till spelövertaget borde Vikingarna haft ledningen efter första perioden, så det var fullt logiskt att det kom ett ledningsmål direkt i andra. Dessutom ett snyggt mål när Viktor Hansson (6) styrde (i krysset) in 1-0 bara 11 sekunder in i perioden. Marcus von Sydow och Gustav Dahlstedt stod för ett bra förarbete.

Efter det målet så tappade Lidingö mycket av initiativet och Tierp dominerade perioden. Till stor del berodde detta på att tre utvisningar för Lidingö. Det var också i powerplay som Tierp kvitterade (30:48) och fick övertag på isen – spelmässigt.

Trots att Tierp spelade med fyra femmor, var det Lidingö som drog upp tempot i den avslutande tredjedelen och fick på nytt grepp om händelserna. Efter 50:11 kom ett välförtjänt mål av Gustav Dahlstedt (14), som tryckte upp pucken i nättaket fram till 2-1. (Ass Hansson+Kinch)

När sedan 3-1 kom (51:47) snabbt inpå var segern (nästan) i hamn. Det var matchens snyggaste mål när Patric Thomasson passade fint i djupled till Jacob Paganderth, som i sin tur skarvade pucken vidare till Oscar von Sydow (4) som smackade upp pucken högt över axeln på Tierps målvakt. Slutligen kunde Erik Friberg (10) lägga pucken i öppet mål (59:26), när Tierp tagit ut sin målvakt (ass Linus Jansch).

Över lag gjorde Vikingarna en bra insats, men vill ändå ge Jocke Lundh, Marcus och Oscar von Sydow, Viktor Hansson, Kalle Kinch och givetvis Gustav Dahlstedt extra plus. Gustaf Ericsson spelade som vanligt, det vill säga han tog det mesta och framför allt släpper Gustaf inte många returer!

Har påstått det förut, men det är värt att poängtera igen att Lidingö troligen har seriens bästa backbesättning. Inom laget så hyllades i denna match Wiking Westlund, som spelarna själva utsåg till att ärva den vikingahjälm som ”matchens lirare” får efter varje kamp.

Nu har alla lag mött varandra en gång och på fredag vänder serien och revanschmöte mot Tierp i Childhoodhallen. Vill göra er uppmärksam på att det kan bli ändrad matchtid från 19:00 till 19:30. Detta meddelas senare idag.

”Den som vill, tvekar inte, den som tvekar, vill inte!”

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *