Boxplay fällde Vikingarna

Bild från tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten
Sport9 oktober 2022 kl 05.31

Det blev inte någon bra insats mot Göta/Traneberg 2-6 (1-2)(1-12)(0-2) skott: 33-26.

Matchavgörande var att G/T gjorde tre av sina mål i power play på fyra övertag! Normalt brukar Lidingö vara bra med en man kort, så inte denna kväll. Ett annat problem var att målskyttet inte fungerade. För två mål på 33 skott håller inte, även om motståndarna hade en bra målvakt.

Efter att G/T dominerat den första delen av första perioden kom Lidingö tillbaka, men chanserna utnyttjades inte. Så det var med visst hopp man såg den andra perioden ann. Tyvärr så blev den den sämsta med lidingöögon sett. Bara 5 skott på mål! Spelet såg håglöst ut. Då var det glädjande att se att hemmalaget kom tillbaka starkt i den avslutande tredjedelen och då hade ett bastant övertag (utom i boxplay!). Tyvärr resulterade inget av de 17 skotten mot G/T:s mål. Medan två av sex skott gav utdelning för G/T!

Vet inte hur många gånger jag ska behöva påpeka att tekningar är viktigt, för då får laget kontroll på spelet. Mot Viggbyholm tekade Lidingö bra, men nu  (med Fälth och Lundh borta) var tekningarna mycket sämre. Bäst Fredrik Klasenius - förstås! Önskar att den som märker att han förlorar 13 av 16 tekningar föreslår att någon annan tekar!

G/T tog ledningen efter 2:50 i deras första power play, och 1-1 (4:30) Loke Beckamn (2) med fint skott. Efter 6:53 1-2. 

30:57 1-3 och sedan ett elegant mål till 2-3, när Max Brodén direktsköt efter en fin passning av Douglas Alex! Tyvärr varade inte detta länge utan G/T ökade på till 2-4 (39:17). Två power play-mål av G/T i sista perioden (53:23) och (55:33) släkte allt hopp trots att detta var Lidingös bästa del i matchen.

Visst märktes det att Viktor Fälth och Jocke Lundh var borta, men det ska gå att bjuda bättre motstånd ändå.

Nya tag på tisdag då svårspelade Järfälla väntar borta.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *