Borta bra, men hemma bäst!

Promenera, spring, cykla eller ro! Det går också att ta bilen hit till Vattenverket men då ska ni veta att det är ont om parkeringsplatser. Fråga mig!  Runt den gamla tegelbyggnaden är i dag en härlig öppen plats för både husse, matte och hunden.
Kåserier2 juli 2022 kl 05.39

Det är otroligt trevligt att kunna bjuda sina vänner på en skjuts – hit eller dit på Lidingö. För många är vår Ö lika främmande som om den låg på andra sidan jordklotet och nyfikenheten är stor! Som till exempel – var ligger Kottlasjön? Kan man bada där. Kan man fiska där. Kan man paddla kanot där eller åka skridskor. Ja, det är ju inte sommar året runt så visst brukar det finnas ett fint skidspår Kottlasjön runt. Det bjuder vi på!

Men ändå – sommartid drar min familj iväg till både Italien och Spanien, när vi har Lidingö och Kottlasjön. Nåja – jag har väl en viss förståelse för deras längtan till främmande länders kultur och romantik. Nu är det ju så att med åldern förändras intresset för mångt och mycket. I dag är det ljuvligt att slippa passkontroller och annat som hör resandet till. Jag är faktiskt full av beundran för min dotter Lena med familj som drar iväg med åtta personer till Italien i den här värmen. Men ändå - varför - varför? När vi har Kottlasjön inpå knuten.

En av mina väninnor på Hiertagården, Majvor Tholinder fyllde 90 år helt nyligen. Naturligtvis skulle vi överräcka en gåva av något slag – men vad? Svaret på den frågan var enkel för mig, Som ni förstår blev det en lunch på Vattenverket. Vi två, Majvor och jag i lugn och ro, på Vattenverket. Frågan var bara – när? När skulle det passa oss båda? 

Alla  vägar bär till Vattenverket – se skylten vid Kottlavägen i Skärsätra
På långbryggan mot sjön finns några bord att  nyttja om man vill ha skugga och svalka. Här kommer Aurelio till vår hjälp med faten fyllda med härliga sallader.

Majvor mumsar på Caesarsallad med krispiga salladsblad och kyckling – den rikliga portionen räcker gott och väl för två!

”Vänta inte för länge – då kan det bli för sent” är ett ordspråk med mycket sanning i. Vi hade tur, vackert väder med en len vind och lätt skugga som inramning till vår sommarlunch vid Kottlasjöns strand. 

Här kommer Majvors tackbrev som gjorde mig glad, så glad och lycklig!  

Hej Inger

Tack för en underbar utflykt i går och för den goda lunchen! Såväl maten som miljön var fantastisk och det hela blir ett fint minne för livet. Den glittrande sjön och folklivet med både barn, båtar och hundar - härligt!

Utflykten till badet vid Kottlasjön med det sjudande badlivet var också en upplevelse i sig. Jag kan höra barnrösterna och se hela scenariot framför mig. Det var länge sedan jag upplevde något liknande ...... 

Det hela var en härlig utflykt från vardagslunken och jag hoppas vi kan göra en annan utflykt snart. Då blir det jag som bjuder - ja. inte på resan för det kan jag inte - men på mat och dryck!

Ha det så gott! Skönt att det inte är så varmt i dag!

Stor kram

Majvor

PS Det blev en bastant middag av resterna från lunchen!

Vacker utsikt - sol, vind och vatten!

OBS: Glöm inte baddräkten – det gjorde vi så det blev inget dopp i Kottlasjön den här gången.

Badet på andra sidan  Kottlasjön har blivit populärt med åren. En stor grill står till allas förfogande, toa finns på platsen. För alla som så behöver finns en badstege att ta hjälp av när det är dags för bad.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *