Bo Björlycke – i fin form!

Kåserier27 mars 2019 kl 07.011

Naturen har varit givmild – inte tu tal om den saken. Den unge Bo växte upp i en miljö där skogen med höga träd och sommargröna ängar gav den lille grabben intryck för livet.

"Jag älskar färger, det är något magiskt! Ljuset betyder allt, reflexer finns i allt, varje snöflinga är unik!"

Lördagen den 6 april dukar Bo Björlycke upp sina konstverk på Föreningsgården i Larsberg, till beskådande och försäljning. Äpplen från ”Eva i Paradiset” är temat, ett tjugotal äpplen i lera, betong, vax och papper lyser med höstens färger i akryl.
Det tyngsta äpplet väger 80 kg! Något för varje Eva att träna tyngdlyftning med.

”Motion och gympa en halvtimme om dagen ger mental inspiration” predikar Bosse och han vet vad han talar om. Redan som liten grabb var det full fart och mycket har han sin bror Björn, Nalle kallad, att tacka för. Han lärde lillebror Bo att boxas och träna med skivstång och bänkpress – när Bo var 17 år klarade han 130 kg – i dag 80, men vadå! Det gäller att lyssna på kroppens signaler.

”I dag är jag 74 år och väger 72 kg, avslöjar Bo med ett belåtet leende. Och – jag är frisk som en nötkärna och kommer i en kostym från 60-talet”.
Hur många medmänniskor som Bo Björlycke räddat till ett vitalare liv vet jag inte, men att hans Hälsoskola var mångas inspiration till ett friskare liv, är ett som är säkert.

”Det ska vara aktion”, säger Bo som också dokumenterar temat i sitt måleri. ”Det kan vara en orm som jagar en igelkott eller en koltrast som drar upp en daggmask ur marken eller en kurvig kvinna som utmanar – ­bara det händer något!”

I ur och skur cyklar Bo vidare ut till sin käresta – Lilla Blomman i Årsta! Bo ger mig också rådet att använda cykeln för träning! Cykla på – hej och hå! Låter inte så dumt men utan ett attraktivt mål, inte heller så kul!

Att Bo är en vänlig kille är ett som är säkert. Han ger mig rådet – ”kanske kan cykla med musik hjälpa dig på traven till en formskön sommar!”

I vilket fall – vi ses på Föreningsgården, hoppas

Kommentarer

  1. Imponerande gentleman
    måste jag säga som har så
    mycket att ge…
    Jag fick bekanta mig med Bo
    i efm .

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *