Blandat om Lidingö på stadshuset

Just nu pågår en utställning om Lidingö i stadshusets entré.
Kultur27 juni 2021 kl 05.28

Hembygdsföreningen har nu flyttat sin utställning som heter  ”Blandat om Lidingö” till stadshusets entré. Den har tidigare hängt på museet, men har inte kunnat visas för besökare på grund av pandemin.

Utställningen består av ett stort antal skärmar och några aktuella Lidingöböcker. Den bygger på de så kallade "miniutställningarna" som man har kunnat se på vårdcentraler, äldreboenden och andra platser runt om på Lidingö. Nu är alla samlade på en plats. Sammantaget är det en exposé över historiska händelser, hus och männsikor från Lidingö.

Dessutom finns serien "En bild berättar" som Hembygdsföreningen publicerar i Lidingö Nyheter en gång i månaden på mindre affischer.
Nästa bild kommer i tidningen den 4 juli.

När Hembygdsföreningen hängde utställningen härom dagen dröjde det inte länge förrän flera besökare var där och läste bitar ur Lidingös historia.Utställningen är gjord av ett stort antal personer från Fotogruppen, Dokumentationsgruppen och Bildspanarna på Hembygdsföreningen.

Passa på och gör ett besök en dag. Entréhallen är lättillgänglig, även för rullstolsburna, det är stort och luftigt, en bra miljö för utställningar. Ta del av massor av lärorik information, utställningen hänger hela sommaren.

Foto: Ibb Jessen

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *