Bildrebusjakten januari avgjord

Lidingöbron på 1950-talet. Det ser ut som om det finns gång- och cykelbanor på båda sidorna av bron, i alla fall då. Till höger brovakt Nyström. Bilder från Lidingö Hembygdsförenings bildarkiv.
Bildrebusjakten7 februari 2021 kl 05.20

Bildrebusjakten i januari med de tio kändishusen gav hela 25 personer som hade alla rätt. Därför gick dessa vidare till final med utslagsfråga.

Fråga: Den senaste tiden har det förekommit diskussioner på Lidingö Nyheter om saltsopning av cykel- och gångvägar på ön. Mätningar har gjorts, men olika siffror florerar. Är det 300, 700 eller 900 cyklister som cyklar över Lidingöbron en dag i mars? Eller är det 2000? Tydligen svårt att veta, men ännu svårare skulle det vara om vi gick 85 år tillbaka i tiden. Därför blir vår fråga: Hur många cyklister färdades fram eller tillbaka över Lidingöbron den 5 juni 1935? 

Rätt svar är 1475 st passager med cykel denna dag 1935. 
Det fanns att läsa den 4 april 1936 i Lidingö Tidning som refererade en trafikmätning som gjordes denna dag. 

Flera trodde att det var en ”luring" och svarade noll! Motivet skulle vara att det inte fanns någon cykelbana och att man var tvungen att leda cykeln över och betala broavgift. Inte så dum tanke, men tydligen fick man cykla redan då. 

Vinnare blev Kerstin Nylander som lyckades komma närmast med 1482 st cyklar/cyklister. Hon vinner ett presentkort på Blomsterlandet värt 1000 kr.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *