Bildrebusjakten januari

Bildrebusjakten2 januari 2024 kl 08.001

Denna gång är området för Bildrebusjakten begränsat. Alla bilderna är tagna i Lidingö Centrum. Så den här gången duger det inte att sitta hemma och svara på frågorna, nu bör du vara på plats för att kunna svara rätt.

Skriv svaren i rutorna under bilderna. Vi delar ut två priser; ett till det första inskickade rätta bidraget och ett som lottas bland de andra rätta svaren. Båda vinner ett presentkort på 100 kr i Lidingö Centrum.

Senast den 31 januari vill vi ha ditt svar. Rätt lösning publiceras den 1 februari, ny tävling kommer den 2 februari kl 08.00.

Här finns en pdf med alla frågorna, om du hellre vill skriva ut den:

1. Vi börjar med att parkera. 2 timmar står det på skylten, men om vi skulle vilja gå på bio, hur många timmar har vi på oss då?

2. "Människan i centrum" är det fyndiga namnet på denna skulptur. Sven Lundqvist heter konstnären. Men vilket år hamnade den här? Centrum invigdes 1995.

3. Lättviktare? Vi har suddat lite på skylten, men vad står det i verkligheten? Hur många kilo och hur många personer får åka hissen?

4. Det gäller att ha öga för detaljer. Det här är en krok som man kan sätta fast kopplet till sin hund, medan man är inne i butiken och handlar. Vilken butik?

5. Som vi kom fram till på fråga nr 1 så får man parkera på centrumparkeringen i två timmar, men hur många timmar gäller för parkeringen för rörelsehindrade?

6. Här finns svaret på var alla butiker, restauranger och kontor ligger.
Men här saknas nr 25. Vad är det för butik?

7. Vilken näringsidkare är det som inte vill att hundar ska göra sina behov utanför?

8. Lätt, kanske du tycker. Visst, men svaret vi vill ha är när detta etablissemang stänger på lördagar?

9. Här är det något som saknas. Vad?

10. Vi avslutar inomhus. Vi har suddat lite på skylten, men ditt svar ska vara det rätta antalet. Hur många får vistas i lokalen? Du kan också gå dit en fredag eftermiddag och räkna kunderna, det brukar stämma.

Kommentarer

  1. Det är de små, små detaljerna som gör’et..
    Hoppas jag såg de rätta på rätt plats. Kul, tack!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *