Bildrebusjakt september: Runda fönster

Ett välkänt runt fönster i Lidingö kyrka. Deltar utom tävlan.
Bildrebusjakten2 september 2022 kl 00.501

Bildrebusjakten i september har temat RUNDA FÖNSTER. Den flitige rebusjägaren och rebuskonstruktören Urban Göransson ligger bakom klurigheterna.
Du deltar genom att svara i rutorna under varje bild. Glöm inte att skriva ditt namn och epostadress. Senast den 30 september vill vi ha ditt svar. Det kostar inget att vara med. Men du kan ändå vinna ett av två presentkort på 100 kr/st. En till det första rätta svaret, det andra lottas bland de övriga rätta lösningarna. Vi publicerar svaren den 1 oktober. Nästa tävling kommer den 2 oktober. 

Här kan du ladda ner en pdf med frågorna:

1. Detta stjärnformade fönster hittar vi i den glada bygd, så täckt belägen. På en hög och ljusblå bölja ses seglen fladdra bort och fram. Var finns fönstret?

2. Här huserar en av öns många föreningar. Vilken då?

3. I ett bostadsområde finns denna typ av dörrportar. Vad heter området? 

4. Det här är ett fönster i ett hus som hör till en bostadsrättsförening med flera hus. Vad kallas detta område/dessa hus?

5. Det är svårt att hävda att just dessa fönster har ett riksintresse, men ett sådant påstående kanske ändå kan vara till hjälp. Var finns dessa?

6. Vi efterfrågar vad det är för verksamhet som bedrivs på detta område. Det är inte ett statligt verk om håller till här, utan det är rent ut sagt mer lokalt.

7. Det här är väl en så karaktäristisk vägg att någon ledtråd inte behövs? På bilden syns längst ner till vänster en blå P-skylt. Under den skylten finns fler skyltar. Vad står på den understa blå skylten?

8. Detta runda fönster finns på en centralt belägen fastighet i skuggan av vår hembygd. Vad är adressen? Namnet på vägen räcker. 

9. Har det blivit ett hål i denna fasad som man har pluggat igen med ett fönster? Är det i så fall ett pluggfönster? Var finns fönstret?

10. Dessa fönster kan ses guppa strandnära. Men vad står det på den flagga som syns i bildens högerkant?

11. Nu för tiden är det Lidingö stad som driver en verksamhet för barn i det här huset. Svara med namnet på vad det här stället kallas.

12. Var finns denna typ av flerfamiljshus där översta våningen ser ut så här? Ge oss vägens namn. En möjlig ledtråd kan vara namnet på en ganska näraliggande backe.    

Konstruktör: Urban Göransson

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *