Beckmans flyttar till AGA sommaren 2022

Lidingö2 september 2021 kl 08.02

Beckmans nya adress från och med hösten 2022, AGA på Lidingö, är svensk industrihistoria. I de nya lokalerna får Beckmans generösa gemensamma studios och ateljéer, verkstäder och ett inbjudande bibliotek som stimulerar. Det är lokaler med förutsättningar som ligger helt i linje med nuet och morgondagens behov när framtidens designers blir till.

– Med sin rymd och ljusinsläpp är den mäktiga tegelbyggnaden från 1912 som gjord för kreativt arbete. Utöver spjutspetsutbildning inom Form, Mode och Visuell kommunikation kan Beckmans med flytten också erbjuda en trygg, hållbar och stimulerande miljö med flexibla ytor och labb där discipliner, studenter, personal och besökare kan mötas och utvecklas. Här kan vi lägga grunden till en framåtblickande kreativ designcommunity. Vi kan skapa, odla, leva och arbeta, säger Karina Ericsson Wärn, rektor Beckmans Designhögskola.

Beckmans har sedan starten 1939 haft en adress i city men med våra nya grannar, Malmstens/Linköpings Universitet och Nyckelviksskolan, den senare en viktig rekryteringsbas för Beckmans, blir Lidingö ett unikt centrum för utbildningar med fokus på design.

– Staden som fenomen är ju under ständig förändring, liksom vårt sätt att arbeta, studera och leva. Men paradoxalt nog har Stockholms citykärna sällan förefallit så stillastående och omodern som nu, och när vi blev uppsagda från vår cityadress gavs vi möjlighet att tänka nytt och tänka annorlunda. Vi tror stenhårt på Beckmans nya läge, säger Karina Ericsson Wärn.

– Vi är inte bara glada över det nya läget, utan också nöjda med att vi i Fastpartner får en hyresvärd som förstår värdet av utbildning inom design och som hörsammat våra behov om en mjuk och hållbar omställning av lokalerna där så mycket som möjligt av väggar och material tas till vara.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *