Beckmans flyttar in i Dalénum

Lidingö30 september 2022 kl 04.351

I onsdags var det formell invigning av Beckmans designhögskola. Beckmans flyttar in i 3880 kvm i AGA:s ombyggda industrilokaler på Agavägen 54. Lokalerna är helt nyrenoverade, ljusa och luftiga med högt i tak. Detta, menar man är bra för kreativiteten.

Beckmans har tre högskoleprogram för kandidatutbildning på tre år. Sammanlagt går det 123 elever på skolan, med klasser som är olika i storlek. De tre programmen är mode, form och visuell kommunikation. Målet är att på sikt starta en masterutbildning också.

Rektorn Karina Ericsson Wärn berättade att det har varit en lång process innan det stod klart. Under två år letade man lokaler runt omkring i Stockholm.

– Vi tittade säkert på 40 olika lokaler innan vi bestämde oss och Dalénum visade sig vara det mest ändamålsenliga, ekonomiskt vettiga och storleksmässigt bästa, berättade hon.

När man väl bestämt sig tog det ett år för Fastighetsbolaget Fastpartner att bygga om lokalerna så att de nu fungerar för sitt ändamål och anpassade efter skolans önskemål.

– Lidingö andas konstnärlighet och kreativitet. Tillsammans med andra skolor på ön som Carl Malmstensskolan och Nyckelsviksskolan hoppas vi kunna skapa ett innovativt nav för utbildningar inom mode, design och form, säger Karina Ericsson Wärn, rektor och VD för Beckmans.

– Det är verkligen roligt att Beckamns Designhögskola kommit till Lidingö och nu ser man tydligt början av ett desingkluster i Dalénum/Larsberg, något som Lidingö Näringsliv länge diskuterat med de politiska partierna och Lidingö stad, säger Katarina Palmstierna på Lidingö Näringsliv.

Förutom Beckmans, finns i området Stillerska filmgymnasiet, designföretaget Klong och Malmstensskolan. På Lidingö ligger också Nyckelviksskolan.

Läs mer på www.beckmans.se

Kommentarer

  1. Vi hälsar Beckmans designhögskola hjärtligt välkommen till Lidingö!
    Det är en stor ära och glädje för oss att ni valt att etablera er här. Vi önskar er god inspiration, framgång och varmt lycka till!

    För LidingöPartiet
    Evelyn Lewandrowski

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *