Bäst-före-datum 2020

Jag missade Gunnar Lidberg på Cleopatra! Hoppas vi hörs igen.
Kåserier1 februari 2020 kl 06.471

Jag hade just köpt mig en kalender för 2020 och förde över alla bokningar från det flydda året 2019 då jag märkte att det nya året skulle få en riktig rivstart. De vanliga dagarna med gymnastik, bridge och PK-prov blandades upp med födelsedagskalas, museibesök, Matmaffians visit på Svenskt Tenn och söndagsjazz på Cleopatra. Där skulle firas de tio åren som Absolut Jazz förgyllt våra kväller, sista söndagen i varje månad! 

Ett paket gåslever från Frankrike var min bästa födelsedagsgåva. Bäst-före-datum bestämde när kalaset skulle bli.

Hurra! Inte nog med det, jag hade också bokat in en intervju med den fantastiska Gunnar Lidberg! Den mannen – han kan han, dra sin stråke över strängarna så änglarna sjunger och Svend Asmussen ler i sin himmel.

Dessutom – kära vänner – hade ryktet nått mig att mina kära grannar och vänner på Hiertagården hade planerat en Grattis-kväll med gåslever på menyn! Nu är det nämligen så att just gåslever är min absoluta smakfavorit – OK – även anklever hör hemma i samma klass. Vilket datum festen skulle äga rum var beroende av gåsleverns sista ”bäst-före-dag”, vilken sakta men säkert närmade sig – och nu var festvåningen bokad i god tid fredagen den 31 januari…

Kanske var det på barnbarnsbarnet Gabriels 9:årskalas som de pigga bacillerna upptäckte mig – en gammal tant, lätt att smitta med både snuva, hosta och annat smått och gott. Vad hjälpte det att den gamla tanten vaccinerats sig mot influensa! Här var det ju inte fråga om virus -nej, här var det bacillerna som bestämde.

De smög sig sakta in under skinnet, ner i halsen, upp i näsan. De förstörde hela min lovande planering, dag för dag. Tågresan till T-Centralen tillsammans med min kompis Kicki gick i stöpet. Den utfärdens mål var Kulturhuset ”Under fontänen” där estradören Mattias Enn skulle förföra sin publik med skönsång och lätt dramatik.

Jag missade Kulturhuset och Mattias Enn i söndags.

Inte heller fick jag njuta av Gunnar Lidbergs fiolspel på Cleopatra. Allt var bacillernas fel. Jag fick ringa och avboka min favoritplats nära Wojtek Rutkowskis piano (jag älskar att titta på hans knubbiga, flinka fingrar) och avstå från övriga gänget med Björn vid ”blåset” - jazzmusik som fyller våra sinnen.

Så här i efterhand kan jag bara konstatera att ”det finns inget ont som inte har något gott med sig”. Det visade sig att även Björn Holmsten blivit sjuk och inte kunde fira Absoluts Jazz 10-årsjubileum som det var tänkt. Med andra ord – 10-årskalaset är uppskjutet till nästa månad – och då hoppas och tror jag att både Björn och jag är med på noterna igen!

Det var alltså söndagen den 31 januari 2010 som Björn med Absolut Jazz hade sin första spelning på Cleopatra i Skärsätra. Sedan dess har vi alla varit trogna, bokat bord på 08-766 42 77, suttit på plats klockan 17, ätit vår pizza och haft det gott. Ni kan tro att vi fått uppleva härliga toner genom åren, då och då spännande gästartister – hoppas jag får höra Gunnar Lidberg, mästaren på jazzviolin en gång till och hurra för Björn med hustru Anne-Marie. Det är kvinnan bakom allt – det vet vi säkert, vi som varit med de 10 åren!

Surt sa räven – nyttigt, sa min kloka Rita!

Hur länge invasionen av sura, elaka baciller ska pågå i min kropp är svårt att veta. Det tänkta gåsleverpartyt den 31 närmar sig ju obönhörligt. Bäst-före-datum? Det visade sig vid närmare granskning att datumet på gåsleverpaketet var 21 mars och inte 31 januari. Alltså har vi lite längre tid på oss än vi trodde från början. Så allt kanske ordnar sig trots allt. Frågan nu är bara – när går mitt eget bäst-före-datum ut? Vem vet…

Kommentarer

  1. Vi saknade Dig på din vanliga plats. Även om Björn inte var på plats denna gång, så var stämningen på topp och Gunnar spelade bättre och mer medryckande än någonsin. Svend Asmussen log säkert nöjd i sin himmel
    Förstår att Du är frisk igen, eftersom Du var vid Kaffestugan!?

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *