Baggeby torg byter skepnad

Indiska restaurangen Spice Zone, ägaren Shafiqur Rahman.
Näringsliv10 juni 2019 kl 07.071

I Baggeby/Bodal ligger ett 20-tal butiker, företag och restauranger, varav många runt Baggeby Torg. Det finns också ett antal företag utmed med Kostervägen, Farkostvägen och Bodalsvägen.

Vi har vandrat runt, ”knackat på”, och talat med ett antal handlare och fastighetsägare för att få veta vad som händer i området ur ett företagsperspektiv, och vilka förbättringsbehov som finns.

Runt Baggeby torg har nya verksamheter och ägare etablerat sig. Lidingös små närcentra är på väg tillbaka – det är en tydlig trend som vi ser över hela ön, och den gäller även för Baggeby Torg.

Jacob Cassel  utanför Tempo Baggeby.

På torget ligger Livsmedelsaffären Tempo Baggeby som kyrkan mitt i byn med en stadigt växande kundkrets. Ägaren Jakob Cassel tog över affären tillsammans med en kollega för ett par år sedan och vill vara den bästa ”kompletteringsbutiken” i området.
– Vi lyssnar på kunderna och tar in det som behövs. Vi är också ombud för Svenska Spel, Post Nord, SL, DHL och Schenker. Senaste tillskottet är en ”Instabox” där de som ska hämta sin paket får en kod via SMS, och med den kan de öppna boxen och hämta sitt paket själv, och slipper därmed alla köer, säger Jakob stolt.

Instaboxen gör att du kan hämta paket när du vill.

– Vi har också skaffat en kaffemaskin, bytt alla frysar och kylskåp och snart byter vi ut resten av inredningen.

– Det är stora investeringar, berättar Jakob, men vi märker att kunderna är nöjda och vi får allt fler kunder. I Bodal och Baggeby bor cirka 3 200 personer, så det finns plats för oss även om vi har konkurrens från de stora drakarna. Då det är många äldre som handlar hos oss, har vi också är en sorts social funktion för området och det gäller även för barnfamiljer.

– Vi har också just börjat med att ge 10 procent seniorrabatt på tisdagar, avslutar Jakob och hastar vidare.

– Att få ett levande torg är något som jag värnar om, säger fastighetsägaren Johan Stål. Hans fastighetsföretag Lidingö Galeasen, som är en långsiktig ägare, hjälper sina hyresgäster så mycket de kan för att stödja och utveckla deras verksamhet och vill gärna förtäta och få dit fler boenden och då speciellt ungdomar.  

Kvarters bjuder på pizza, italienskt och svenskt. Restaurangen är ett familjeföretag, vilket syns på tröjorna personalen har på sig.

Restaurang Kvarters, (tidigare Lucas, ännu tidigare Fontana) har precis bytt ägare och en yngre generation har tagit över och skapat en ny meny med fokus på italiensk mat och lokal kvartersmat. Andra förändringar är att vänta och man har ambitionen att bli den nya ”kvarterskrogen”.

Lapital har ett stort utbud av stenprodukter och liknande.

Till torget har även Stenfirman Lapital flyttat från Lidingö Centrum och man är mycket nöjd med det nya läget.

Dörr i dörr ligger den nya indiska restaurang Spice Zone, med mycket god mat och trevligt bemötande. Ägaren Shafiqur Rahman satsar stort med ny inredning, catering och en terrass på torget, där man kan äta ute.
– Kom gärna och pröva vår goda mat, säger Shafiqur.

I huset nedanför torget, där den gamla Bowlinghallen låg, planeras nu 47 nya lägenheter som företag kan köpa för att hyra ut till sina anställda – ett bra sätt att locka kompetent personal till ön. På nedre planet byggs just nu ett hotell med 61 rum och det pågår arbete med att hitta någon som vill driva detta – Är det någon som känner sig hågad, så tag kontakt med Fastighetsägaren, Gustaf Grundström på Occom Förvaltning AB.

Företag vi hittar på Kostervägen är bland annat Klassiska Engelska Möbler, Suubi’s Sushi och Fitness24 Seven. Där finns även HEMA Henriks & Manuels Trafiksskola Lidingö. 

Gun Malmqvist på servettryckeriet.
Här kan du köpa servetter i andrahandssortimentet.

Kostervägens baksida ligger Lidingö Import AB, ett litet tryckeri som funnits i över 40 år. Mor Gun Malmqvist och dottern Ankie driver företaget tillsammans och trycker servetter för olika företag, restauranger etc. De har också en liten verksamhet som är unik för endast Lidingöbor, som heter Fabriksbon’s där Lidingöbor kan gå in och köpa andrahandssortiment pappersservetter, exempelvis 200 servetter för 100 kronor.

Leo Segerström och Niclas Dahl utanför Lidingö Bilcenter.

I våningen under ligger Lidingö Bilcenter som arbetar med Däckteamkedjan. Här kan man byta, förvara och laga däck. Niclas Lind och Leo Segerström förvärvade företaget 2014. Vi har perfekt läge, säger Niclas och trivs bra här.

Farkostvägen har vi MC Gardinateljé.

Bodalsvägen finns en av Lidingös två tapetserarverkstäder.

Om företagarna får önska sig något från Lidingö stad så är det bättre belysning, bättre snöröjning och tvåtimmars parkering med P-skiva fram till kl 21.00, då livsmedelsaffären stänger, annars är de nöjda.

Efter vandringen i Baggeby/Bodal kan man bara säga att det är ett mycket trivsamt område och att här finns många fina företag som vi inte visste om – så Lidingöbo, tag en promenad och hälsa på hos handlarna och företagen, eller gå och ät på någon av restaurangerna i området!

Företag Baggeby/Bodal
Om ditt företag inte finns med i denna lista så hör av dig så kompletterar vi listan.


Kommentarer

  1. Trivsamt litet centrum med ett mycket bra och trevligt Tempo. Vissa byggnader är dock i stort behov av renovering. Fasader runt torget har flagnande färg och icke tidstypiska ”dekorationer”. Stenfirman har tyvärr satt upp enorma fula plastdekaler runt alla fönsterpartier. Hoppas även nya ägarna på restaurang Kvarters uppdaterar sin fasad. Finns en hel del att förbättra runt det lilla torget Framförallt uppfräschning av ytskick.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *