Avgiftsfri boendeparkering på försök

Bodalsvägen är en av de vägar som har fått boendeparkering.
Lidingö25 januari 2019 kl 06.48

Från och med den 18 februari ska det bli lättare för Lidingöborna att hitta parkering. Då införs avgiftsfri boendeparkering i Baggeby, Bodal och Torsvik under en prövotid. Faller försöket väl ut kan boendeparkering bli permanent på Lidingö.

Försöket ska pågå till och med 31 december 2019 och utvärderas under tiden. Som folkbokförd på Lidingö kan man lätt skaffa boendeparkeringstillstånd som gäller i hela försöksområdet, oavsett var på ön man bor.

Boendeparkeringen är avgiftsfri och gäller för obegränsat antal fordon per ägare. Även besöksparkering är kostnadsfri, men tidsbegränsad till tre timmar på vardagar klockan 09.00–17.00.

– Det här är ett led i att underlätta parkeringssituationen för de som upplever det svårt att hitta en parkeringsplats. Lidingöborna ska kunna parkera nära sin bostad eller om de vill göra ärenden i försöksområdena. Vi räknar med att antalet långtidsparkerade fordon som inte ägs av Lidingöbor ska minska väsentligt, säger Carl-Johan Schiller, kommunalråd (KD) och ordförande i teknik- och fastighets-nämnden.

Tillståndet söker man via en e-tjänst på stadens webbplats. Från 1 februari blir det möjligt att ansöka, även om tillståndet börjar gälla först 18 februari. Allt sköts digitalt och inget parkeringsbevis behövs i bilen.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *