Att anställa personer från Ukraina

Näringsliv13 maj 2022 kl 03.30

Extrainsatt webbinarium om att anställa och anlita personer som flytt från Ukraina den 17 maj

För att bidra till att fler personer som flytt från kriget i Ukraina kommer i sysselsättning ordnar vi ett extrainsatt webbinarium om vad man behöver tänka på för att anställa, eller som privatperson anlita, någon som flytt från Ukraina.

Anna Skagersten, chef för enheten arbetsmarknad, bostad och integration och Carin Kind Ohlin, arbetskoordinator, Lidingö Stad, inleder och berättar allmänt om hur staden arbetar med matchning till jobb mellan personer utanför arbetsmarknaden och lokala företag.

Därefter tar Catharina Bildt Grape, Företagarna, vid och informerar om vad du behöver tänka på särskilt om du vill anställa personer som flytt från Ukraina. Vi kommer även beröra hur man som privatperson kan hjälpa personer som flytt från Ukraina och söker sysselsättning. Avslutningsvis finns tid för frågor. 

Informationen är därmed även relevant för dig som känner hjälpa någon som har flytt från Ukraina och vill hjälpa med information för att komma i sysselsättning, genom att höra vad Lidingö Stad gör för att få personer i arbete och vad som behövs för att få en anställning eller ett uppdrag av en privatperson.

Livesändning via Teams 08.00-08.45.

Läs mer och anmäl dig via denna länk redan idag (senast den 15 maj om du använder denna länk.)

Vid frågor kontakta Anna Haettel på 0707-153221.

Varmt välkomna, Företagarna och Lidingö Stad

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *