ÄT UTE PÅ LIDINGÖ: 25. VÄRLDENS MAT LIDINGÖ

Näringsliv6 april 2023 kl 02.56

En artikelserie om alla restauranger och caféer på ön under mars och april

– Livsmedelsbutiken med take away, Världens Mat drivs av familjen Balan, sedan fem år tillbaka och ligger i Skärsätra, Pyrolavägen 3, berättar dottern Sandra som ofta finns i butiken.

Sandra som själv bor på Lidingö var den som tog initiativet till att öppna butiken. Hon ville ge Lidingöborna mer urval av livsmedel och smaker än vad man kunde hitta hos de större handlarna samtidigt som hon ville att öppettiderna skulle vara längre. Av alla matbutiker på ön är det idag bara Världens mat som har öppet fram till 23:00 varje dag.
Från början hade vi ett mindre sortiment men idag kan man hitta mat och kryddor från bland annat: Italien, Thailand, Indien, Polen, Ungern, Libanon, USA och flera andra länder.

Sortimentet växer hela tiden och vi har just börjat med unika och lokala svenska produkter, såsom svenskproducerade marmelader och safter, teer mm. Vi säljer även färsk baklava och färdiga Indiska take away rätter som förpackas och leveras direkt till oss från restaurangen India Garden.

Det mest populära just nu är ”TikTok-godis”, dvs. godis som trendar på den sociala medie-appen TikTok.
Folk här på ön vet att vi brukar ta in godis och varor till butiken som är ovanliga eller som trendar på sociala medier, vilket gör det extra kul. Det är godis och varor som ofta är svårt att få tag på. Just nu är det inlagda special-gurkor från USA med olika smaker och även extra-starka chips som heter ’Takis’ från Spanien, som varit extremt populärt senaste tiden.

Förutom ett mindre sortiment av svenska basvaror, såsom mjölk, smör, ost etc. så har vi paketutlämning, från DHL, Bring, UPS och Schenker som en extra service för dem som bor i området.

– Kom gärna in till oss på Skärsätra Torg och upplev mat och nya smaker från olika länder säger och tag med dig goda take away rätter, säger Sandra. 

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *