ÄT UTE PÅ LIDINGÖ: 15. VATTENVERKET VID KOTTLASJÖN OCH NÄSET

Näringsliv27 mars 2023 kl 03.54

En artikelserie om alla restauranger och caféer på ön under mars och april

Vattenverket Kottlasjön Café & bageri och Vattenverket Näset Café & brödbutik ägs och drivs av Mia Granath & Staffan Wendt.

– Vi är två barndomsvänner som i augusti 2020 tog över Vattenverket vid Kottlasjön och gjorde om det tidigare bryggeriet till bageri och inredde både ute och inne för att skapa en oas och en destination, då vi tyckte att platsen är en av de vackraste vi har på Lidingö. Vi har ca 60 platser inomhus och ett 100 – tal utomhus. Några under pergolatak och resten utspritt runt huset och vid vattnet.

– Vi har mycket folk från Lidingö och även gäster från resten av Stockholm och Sverige. Senaste året har vi även haft många utländska gäster som tar sig hela vägen ut i skogen till oss, vilket vi tycker är extra kul. Förutom att vi säljer det underbara brödet från vårt egna stenugnsbageri i källaren, så har vi ett rikligt utbud av sallader, toaster, hälsosammare yoghurt- eller acaibowls, bullar, kakor och en av de godaste morotskakor vi vet.

– Att dricka har vi smoothies, juicer, alla sorters gott kaffe, och även vin & öl för de som så önskar.Eftersom huset ligger precis på randen till Kottlasjön så kan man på vintern åka skridskor om isen ligger och på sommaren kan man bada och padelsurfa från vår brygga.

Öppettider: alla dagar 8 -17. (Endast stängt midsommarafton & midsommardagen, julafton & nyårsdagen.) På kvällarna kan man boka stället för middag & fest.
Tel 08-766 09 29

Vattenverket Näset: I augusti 2022 öppnade vi även upp en filial på Näset: Vattenverket Café & brödbutik (bredvid Näsets krog). Där säljer vi bullar och bröd, men även mackor, smoothies och toaster. Perfekt för frukost, fika och mellis. När vädret så tillåter kan man även sitta utanför och njuta sin kaffe i solen på torget. I vår kommer vi även ha ett mindre utbud av sallader att äta på plats eller ta med.

Öppettider: mån-fre 7.00 – 18.00 & lör-sön 8.00 – 17.00 Tel 08-766 01 01
Instgram : @vattenverket_kottlasjon
Facebook: @Vattenverket Kottlasjön
www.vattenverket.se

Gå in på www.visitlidingo.se så hittar du en lista på alla restauranger/caféer på ön. Gå in på https://www.lidingonaringsliv.se/category/foretagsartiklar/ så hittar du alla restaurangartiklar!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *