Årets unga företagare på Hersby gymnasium prisade

Vedbudet UF:s grundare Simon Gren, Gustav Bengtson, Axel Näsström och Theodor Hedenström.
Näringsliv10 juni 2023 kl 04.571

I veckan som gick samlades ekonomiprogrammets elever i Hersby gymnasiums aula för prisutdelning till Årets UF. Priset för Årets bästa UF gick till Vedbudet UF och Årets marknadsföring kammades hem av Beadseedo UF. Stort grattis till vinnarna!

Vedbudet UF:s grundare Simon Gren, Gustav Bengtson, Axel Näsström och Theodor Hedenström tog emot pris för Årets bästa UF-företag. På bild även jurymedlemmarna Maria Hall-Person och Malin Rosenqvist.

Genom Ung företagsamhet får gymnasieelever möjlighet att starta och driva så kallade UF-företag under ett år. Onsdagen den 7 juni samlades ekonomiprogrammets elever i Hersby gymnasiums aula för prisutdelning till Årets UF, unga företagare, i en rad kategorier.

En extern jury bestående av ordförande Matias Palm-Jensen, näringslivschef Malin Rosenqvist och centrumchef Maria Hall-Person har följt elevernas prestationer under året och läst deras årsredovisningar för att slutligen kora vinnare i de två mest presigefyllda kategorierna, Årets bästa UF och Årets marknadsföring.

Årets bästa UF och Årets marknadsföring 2023

Vedbudet UF, som med framgång har levererat ved till hushåll runtom på Lidingö, är vinnare av Årets bästa UF. Företaget består av Simon Gren, Gustav Bengtson, Axel Näsström och Theodor Hedenström.

─ Att ta emot priset för Årets bästa UF-företag känns hedrande och som ett kvitto på allt hårt arbete som vi lagt ned. Vi tackar juryn för det fina priset, säger VD Gustav Bengtson från UF-företaget Vedbudet UF.

I mitten Beadseedo UF:s grundare Sofia Sandin, Mollie Mac Dowall, Alva Karlberg och Izabella Gardtman. Jurymedlemmarna Maria Hall-Person och Malin Rosenqvist på ytterkanterna.

Beadseedo UF med Sofia Sandin, Mollie Mac Dowall, Alva Karlberg och Izabella Gardtman har designat och skapat trendiga halsband och armband som har sålt som smör. Deras företag vinner Årets marknadsföring 2023.

─ Att ta emot priset för Årets marknadsföring känns helt underbart, vi alla i företaget är så glada och stolta över våran prestation, säger VD Mollie Mac Dowall. Året har varit väldigt lärorikt och vi har lärt oss allt från hur företagande fungerar till hur man fungerar bra i grupp.

Jurins motiveringar 2023

Årets bästa UF-företag: Vedbudet UF

Motivering: Med kundens behov för ögonen har ni hittat en långsiktigt hållbar affärsidé med bra lönsamhet och en charmig, välskriven årsredovisning, där man får följa med på resan. Dessutom har ni delat med er av er framgång.

När det enkla är det bästa!

Årets marknadsföring: Beadseedo UF

Motivering: Med en lyhördhet för både vem som är kund och kundens behov har ni anpassat ert målgruppstänk såväl som er produktsortiment och marknadsfört er i flera olika, genomtänkta kanaler. Dessutom har ni lyckats sälja in era unika, handgjorda produkter till två lokala återförsäljare, använt influencers, samt gjort en tydlig och fin reklamfilm som ytterligare höjer nivån.

När man inte stannar upp förrän man maximerat sin målgrupp och hittat den bästa marknadsföringsmixen för att nå ut med sina produkter.

Läs mer på Lidingö stads hemsida

Kommentarer

  1. Bästa veden hittills. Rätt kvalitet och fuktighetsgrad. Brinner jämnt och vackert i den öppna spisen. Veden säljer sig genom det goda ryktet och så började även grannarna att köpa. Vedbudet som företag kommer att flyga med egna vingar. Grattis till en bra idé och väl genomfört projekt!!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *