Årets änglar blev pensionärsorganisationerna

Lidingö10 juni 2020 kl 06.19

Lidingö stads utmärkelse Årets ängel för insatser inom kultur, idrott och hälsa, tilldelas i år pensionärsorganisationerna PRO Lidingö och SPF seniorerna Lidingöskeppet. De får utmärkelsen för sitt långvariga arbete för Lidingös pensionärer.

Det var under årets nationaldagsfirande som mottagarna av Årets ängel tillkännagavs. I år var firandet förlagt till webben och Radio Lidingö och mottagarorganisationerna representerades av sina respektive ordföranden, för SPF seniorerna Lidingöskeppet Jane Hellers och för PRO Lidingö Leif Fryklund

– Vi känner oss mycket hedrade att få motta detta pris, säger Jane Hellers då kultur- och fritidsnämndens ordförande Filip Svanberg överlämnade diplom, blommor och konstverket Flöjtspelande ängel av Carl Milles.

De båda organisationerna erbjuder en rad aktiviteter till sina medlemmar och även till en bredare allmänhet. Bland annat så driver de gemensamt flera uppskattade kaféer med sommarkafét på Hustegaholm som de mest publika, ett kafé som i sommar tyvärr inte kan hållas öppet som planerat på grund av coronapandemin.

Juryns motivering lyder: Pensionärsföreningarna SPF Seniorerna Lidingöskeppet och PRO Lidingö erbjuder pensionärerna på Lidingö kultur, motion och sociala aktiviteter för ett aktivt och hälsosamt liv. De har ett gott samarbete med varandra och med Lidingö stad och erbjuder även andra Lidingöbor värdefulla möjligheter. I år är föreningarnas verksamhet mycket svår att genomföra och ändå är behoven kanske större än någonsin. Priset ges för mångårigt framgångsrikt arbete för Lidingös äldre och som en uppmuntran till fortsatt arbete framöver under bättre tider än dessa.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *