Är Villa Söderås äntligen såld?

Villa Söderås, Sveriges dyraste hus? Foto: Mehdi Bagherzadeh/Eklund Stockholm New York
Lidingö19 juli 2021 kl 06.032

I oktober 2020 försökte mäklarfirman Skeppsholmen sälja Villa Söderås https://www.lidingonyheter.se/villa-soderas-till-salu/. Något pris var inte utsatt men en värdering angav att fastigheten var värd 270 miljoner kronor. Försäljningen marknadsfördes på helsidesannonser i dagspressen. Sen blev det tyst.

 I maj i år gjorde mäklarfirman Eklund Stockholm New York (ESNY) ett nytt försök https://www.lidingonyheter.se/villa-soderas-sveriges-dyraste-hus/, men nu hade priset gått upp med 80 miljoner till 350 miljoner kronor. Nu är fastigheten i all tysthet borttagen från Hemnet.

När Söderås i våras lades ut till försäljning för 350 miljoner kronor blev det den mest klickade annonsen på Hemnet. För att marknadsföra Söderås gjordes en reklamfilm för över en miljon kronor. ”Vi gör enligt en väldigt amerikansk modell där det gäller att slå sig för bröstet och skrika så högt som möjligt”‚ sa mäklaren Niklas Berntzon i ett uttalande till Dagens Industri. Men nu är det tyst från mäklarfirman ESNY. I ett kort SMS från Berntzon säger han sig inte ha någon information kring affären.

Lidingöborna har de senaste åren reagerat med ilska över hur ägaren har hanterat sin fastighet både vad gäller ombyggnation och trädgård. Lidingö stad har också haft upprepade diskussioner om bland annat att ett antal träd fälldes på kommunens mark och en av Länsstyrelsen skyddad allé höggs helt sonika ned. Mer att läsa om Villa Söderås finns här: https://www.lidingonyheter.se/villa-soderas-vad-hande-och-vad-hander/

I maj i år ägdes fastigheten enligt fastighetsregistret av bolaget VSQ Properties AB vars huvudman är Johan Lundberg. Han köpte fastigheten 2013. Lundberg äger flera fastigheter i olika bolag. I början av juli försattes ett av dem, Nordic Cities Properties AB i konkurs i vilket Lundberg är ordförande.

Kommentarer

 1. Iranska Ambassaden , Söderås och Ravinen 22 är bland de skandaler som upprört Lidingöborna mest. Kommunpolitiker och tjänstemän har visat en total oförmåga att hantera smarta affärsmän och vänskapskorruptionen har styrt.

  Det började med fastighetshajen Adam Backström som klarade sig undan myndigheternas krav då han sålde Västra Yttringe som ambassadörsbostad till Iran och stack till USA med pengarna. Det var pinsamt för myndigheterna och ledde till en ny lag om fastighetsöverlåtelser kallad ”lex Backström.”

  Det värsta var emellertid att ambassadörsbostaden steg för steg utvecklades till en fullständig ambassad med byggnationer som kommunen totalt misslyckades med att stoppa. Nu omgärdas jättetomten med höga fängelsestaket och inpasseringssluss som vid fängelser.

  Det har aldrig accepterats av Lidingöborna och nu är farhågorna stora även beträffande Söderås. Lundberg som lovade de som satsade pengar i aktier avkastning på 7 procent har nu anstånd med att betala räntor med hänvisning att det under Coronan varit omöjligt att slutföra uppgörelser med ”utländska intressenter.”

  Det finns alla anledning för Lidingö kommun att nu kräva pappren på bordet och förhindra samma utveckling som beträffande Västra Yttringe. Det är oroande att det finns så mycket utländska ambassadetableringar på Lidingö bl.a. Stjärnvägen, Kostervägen och Bosön.

  Ravinen 22 i Islinge står också fortfarande som ett skrämmande skal och påminner om stenrika människors makt och vänskapskorruption inom kommunen som lett också till denna skandal. Kommunen tar inget ansvar för att de berörda grannarna drabbats hårt genom att deras hus inte bara drabbats av stora värdesänkningar men framför allt är osäljbara.

 2. Inte bara att iranska ambassaden har fängelsstaket, tar man och promenerar förbi ambassaden på nedre sidan, promenadstråket mot Elfvik, så upptäcker man att Ambassaden emellanåt slår på störningssändare vilket gör att du tappar mottagning på din mobiltelefon.
  Frågan är hur mycket annan koll de har på alla som rör sig runt ambassad-området

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *