Är Villa Söderås äntligen såld?

Villa Söderås, Sveriges dyraste hus? Foto: Mehdi Bagherzadeh/Eklund Stockholm New York
Lidingö19 juli 2021 kl 06.032
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Iranska Ambassaden , Söderås och Ravinen 22 är bland de skandaler som upprört Lidingöborna mest. Kommunpolitiker och tjänstemän har visat en total oförmåga att hantera smarta affärsmän och vänskapskorruptionen har styrt.

  Det började med fastighetshajen Adam Backström som klarade sig undan myndigheternas krav då han sålde Västra Yttringe som ambassadörsbostad till Iran och stack till USA med pengarna. Det var pinsamt för myndigheterna och ledde till en ny lag om fastighetsöverlåtelser kallad ”lex Backström.”

  Det värsta var emellertid att ambassadörsbostaden steg för steg utvecklades till en fullständig ambassad med byggnationer som kommunen totalt misslyckades med att stoppa. Nu omgärdas jättetomten med höga fängelsestaket och inpasseringssluss som vid fängelser.

  Det har aldrig accepterats av Lidingöborna och nu är farhågorna stora även beträffande Söderås. Lundberg som lovade de som satsade pengar i aktier avkastning på 7 procent har nu anstånd med att betala räntor med hänvisning att det under Coronan varit omöjligt att slutföra uppgörelser med ”utländska intressenter.”

  Det finns alla anledning för Lidingö kommun att nu kräva pappren på bordet och förhindra samma utveckling som beträffande Västra Yttringe. Det är oroande att det finns så mycket utländska ambassadetableringar på Lidingö bl.a. Stjärnvägen, Kostervägen och Bosön.

  Ravinen 22 i Islinge står också fortfarande som ett skrämmande skal och påminner om stenrika människors makt och vänskapskorruption inom kommunen som lett också till denna skandal. Kommunen tar inget ansvar för att de berörda grannarna drabbats hårt genom att deras hus inte bara drabbats av stora värdesänkningar men framför allt är osäljbara.

 2. Inte bara att iranska ambassaden har fängelsstaket, tar man och promenerar förbi ambassaden på nedre sidan, promenadstråket mot Elfvik, så upptäcker man att Ambassaden emellanåt slår på störningssändare vilket gör att du tappar mottagning på din mobiltelefon.
  Frågan är hur mycket annan koll de har på alla som rör sig runt ambassad-området

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *