Apotea gör rekordomsättning

Pär Svärdson är vd för Apotea.
Lidingö23 januari 2020 kl 06.19

Det går inte att stoppa nätapoteket Apotea, skriver nättidningen e-handel. Apotea har kontor i Dalénum på Lidingö.

Trots ökande tillväxtsiffror från år till år så fortsätter man att leverera en stark tillväxtökning. För 2019 sålde nätapoteket för drygt 2,7 miljarder kronor, vilket är en tillväxt med 35 procent jämfört med året innan.

– År 2019 var ett bra år för Apotea. Vi investerade i robotar som gjort oss effektivare och ökat vår kapacitet att hantera större volymer, säger Pär Svärdson, vd för Apotea, i ett pressmeddelande.

Företagets investeringar i automation har bidragit till ökad kapacitet och för helåret levererade Apotea åtta miljoner paket.

Årets försäljnings-topp inträffade under ”Black Week” i november då Apotea sålde för drygt 110 miljoner kronor under en vecka, meddelar företaget.

Apotea har även utökat sin verksamhet på Lidingö där man hanterar recept och har rådgivning.

– Vi har precis dubblat vår yta på Lidingö och ska rekrytera 15–20 nya farmaceuter de närmaste veckorna så att vi har ökade resurser att ta hand om våra receptkunder, säger Pär Svärdson.

Trots fortsatt stark tillväxt så är det förstås svårare att uppehålla tillväxttalen vid dessa miljardnivåer. För 2020 budgeteras en försäljningstillväxt på 30 procent till 3,5 miljarder kronor.

Apoteas kontor ligger på Lidingö och logistiken är belägen i Morgongåva i Heby kommun cirka fyra mil väster om Uppsala. Det var i Morgongåva som Apotea först fick hyra en lokal och när man ganska snabbt vuxit ur lokalen byggdes ett nytt, större och mer ändamålsenligt lager på 5000 kvadratmeter som stod klart för inflytt november 2014. Men Apotea växte snabbare än någon kunnat förutse och 2017 restes stommen till ett nytt, klimatsmart logistikcenter på 38 000 kvm.

Apotea.se är Sveriges första fullsorterade apotek som bara finns på nätet. Apotea.se har det största sortimentet, över 18 000 receptfria varor och 8 000 receptbelagda läkemedel för människor och djur, och de lägsta priserna enligt Handels Utredningsinstitut, HUI. Apotea.se har drygt 650 anställda i Morgongåva och Stockholm. För mer information se: apotea.se.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *