Äntligen seger!

Sport20 januari 2022 kl 04.05

Äntligen, som en känd profil brukar säga!

Lidingös handbollsdamer har under en period spelat bra men inte lyckats ta poäng i div 1 serien. Nu satt disciplinen och den nu mera välkända svackan blev inte så långvarig. Årsta AIK är ett mycket svårspelat lag, mycket på grund av deras listiga och lite annorlunda försvarsspel. Nu hade LSK pluggat på ordentligt och kunde lösa upp deras försvar gång på gång med ett rörligt anfallsspel. I försvaret valde LSK att styra bort Årstas mycket skickliga spelare Linn Åberg, vilket skapade oreda för motståndarna. 1a halvlek var helt jämn där lagen turades om att vara i ledningen och helt naturligt så stod det 15-15 i halvtid.

LSK rivstartade andra delen med 3 raka mål. Nu kommer en period där Lidingö spelar mycket bra och tvingar hela tiden Årsta att ta till otillåtna medel vilket göra att LSK får ett antal straffar och Årsta får utvisningar. Helena Stenqvist är som vanligt säker från 7 meters linjen, och ett bra övertalsspel gör att LSK är i 6 måls ledning efter halva andra halvleken. Nu tar Årsta timeout och ändrar sitt försvarsspel och det stör LSK och tappar sitt fina spel och tillåter Årsta att komma så nära som till 1 måls skillnad. Tidigare hade LSK nu kanske tappat matchen men nu ville tjejerna annat och spelar nu mycket bra igen och gör ett par mål och när 1 minut återstår leder LSK med 25-29. Nu slappnar LSK av och slarvar lite så Årsta kan göra 2 mål och ordna till slutresultatet till 27-29.

Matchens lirare i LSK blev Mariah Hermansson som var mycket bra i försvaret och stark i anfallsspelet. Övrigt bör målvakterna i LSK få beröm. Victoria stabil hela matchen, och Saga kom in i ett jobbigt skede i matchen och räddade en straff och ett friläge.

Nu är det upp till laget att visa att det inte bara var en engångsföreteelse att man kan spela så smart utan nu väntar flera viktiga uppgifter för tjejerna. Närmast väntar Borlänge hemma den 30/1 16:00 då vi hoppas på ett starkt hemmastöd.

Årsta AIK-Lidingö SK
Statistik: 27-29 (15-15)
Målskyttar LSK:
Elin Lamby 5, Elin Andersson 1, Andrea Tjernberg 4, Helena Stenqvist 7, Ebba Suurwee 2, Susanna Mårdbrant 2, Fanny Broman 2, Mariah Hermansson 6, Sofie Rapp, Matilda Hedenberg, Ida Bernhardsson, Victoria Corlin, Saga Nunstedt-Strömberg

Glad coach:
Greger Burnelius

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *