Äntligen dags för Gymnastiktruppen Vikingarna att börja bygga!

Debatt11 oktober 2022 kl 04.451

Lidingöpartiet har sedan många år kämpat för bättre förhållanden och möjlighet för Gymnastiktruppen Vikingarna att få utföra sin fantastiska verksamhet. Sedan alltför länge har behovet av en ny och fullstor gymnastikhall varit skriande stort. Föreningens barn och ungdomar, till största delen flickor, har fått kämpa med svåra förhållanden, tunga lyft och en hoppgrop som varit snudd på hälsovådlig.

Trots detta har GT Vikingarna med den äran utfört beundransvärda prestationer i olika tävlingar som renderat både silver- och guldutmärkelser.

Vi i LidingöPartiet gladdes därför storligen med föreningen när det stod klart att den efterlängtade gymnastikhallen, i egen regi, äntligen skulle kunna uppföras i Bodal! Då skulle ju även föreningens långa kö av väntande, blivande gymnaster kunna betas av och förhoppningsvis försvinna helt.

Dessvärre stötte finansieringen på patrull och hela projektet stannade av. Med stark vilja och kämpaglöd från både föreningen och Lidingö stad har nu problemet till slut fått en bra lösning.

Vi inom LidingöPartiet är de första att ropa HURRA till detta! Vi gratulerar GT Vikingarna till en framtid fylld av hopp - och nu äntligen med de bästa förutsättningar att tillgodose våra barn och ungdomars stora gymnastikintresse!

Evelyn Lewandrowski (LP)
Ledamot i kultur- och fritidsnämnden

Mikael Sens (LP)
Ersättare i kultur- och fritidsnämnden

Kommentarer

  1. Kanon! Under tiden har fotbollsplanen varit en maskinpark vilket rimligen omöjliggjort upprustning av konstgräsplanerna (om det nu ens varit på agendan). Resultatet är återkommande knäskador kroniska hälsporrar mm, för öns ca 3000 ungdomsspelare att se fram emot. Vilket de kan tacke de usla gamla stenhårda konstgräsplanerna för. Också super att halva Dalenum försvinner inom kort som maskinpark. Snyggt jobbat LP mfl.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *