Angsarskyrkan ställer ut

Sven-Erik Wånell visar utställningen på lördag.
Kultur22 oktober 2021 kl 05.37

På lördag kl 13.00 är det invigning av Lidingö Museums senaste utställning "Tro, frihet och gemenskap", vilket är berättelsen om Missionsförbundets framväxt på Lidingö, historiskt och fram till våra dagar.

OBS! Invigningen sker i Ansgarskyrkan. Sven-Erik Wånell och Carl-Henrik Ankarberg berättar om bakgrunden till utställningen och om hur den kristna rörelsen växte fram på Lidingö.

Därefter är det en kort promenad ner till Museet som då har öppnat sina portar för besökare. På museet kan utställningen ses och tillfälle ges att prata med föredragshållarna.

Utställningen skildrar med bland annat unika bilder utvecklingen från Lidingö friförsamling till dagens Ansgarskyrkan. Den omspänner mer än 130 års utveckling här på Lidingö och är en intressant samhällsberättelse kring en stor och betydelsefull folkrörelse och ett frikyrkligt samfund i vårt land.

Parallellt med att utställningen framställdes (för snart ett år sedan under pandemin), så skrev Sven-Erik Wånell också en bok på samma ämne. Den finns till försäljning på museet för endast 200 kr för icke medlemmar och 150 kr för medlemmar i Hembygdsföreningen.

Onsdag den 17 november kl 19.00 berättar Sven Erik Wånell, Lennart Molin och Carl-Henrik Ankarberg om boken i Ansgarskyrkans lokaler. Ingen anmälan, inget inträde.

Utställningen pågår fram till den 28 november.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *