Anders Paulsen (LP) ifrågasätts kraftigt

Anders Paulsen från Politikdagarna i juni i år.
Stad & Politik9 september 2022 kl 05.1715
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Vem kan man lita på ? Dalenum med skyskrapa borde aldrig ha byggts. Ravinen 22 borde aldrig ha byggts. Södra Huvudleden skulle ha byggts och spårvägen lagts ner. Tunnelbanan borde ha dragits till Lidingö Centrum och gamla Lidingöbron använts helt för gång- och cykeltrafik i 30 år till !

 2. Det riktats i denna artikel stark kritik mot mig som person och tidigare fritidspolitiker för Moderaterna i Danderyd. Jag vill med dessa rader beskriva min syn på saken.
  Jag och min sambo köpte 2005 den gamla stationsbyggnaden vid Stocksunds station av Danderyds kommun. Köpet skedde på den öppna marknaden genom Skandiamäklarna i Danderyd. Vi vann en öppen budgivning. I huset fanns två hyresgäster när huset såldes. Vi fick lösa ut den ena innan vi påbörjade ombyggnaden till en enfamiljsbostad. Vi la ner stora pengar på ombyggnad och renovering. Efter skilsmässa sålde vi huset 2016, alltså efter 11 år. Den vinst vi gjorde var inte på något vis större än den på övriga marknaden – snarare tvärt om då ombyggnad/renovering av det gamla stationshuset blivit väldigt dyr.
  Oppositionen försökte få detta att se ut som det förelåg någon form av oegentligheter kring denna husaffär, det gjorde det verkligen inte.
  Det är riktigt att jag 1992 grundade den fristående gymnasieskolan Marina läroverket. Skolan har utvecklats till en mycket populär gymnasieskola. Beskyllningar om att det skulle föreligga några konstigheter i etableringen av denna skola är enbart fula påhopp. Skolan har skötts exemplariskt under alla år. I Danderyd kommuns arkiv finns all dokumentation om skolans etablering. Jag slutade som ansvarig för verksamheten 1 februari 2022.
  Även detta var ett ämne som oppositionen i kommunen försökte göra politik av för att försöka smutskasta mig.
  Den ekonomiska politiken som fördes i Danderyd stod hela majoriteten (M, L och KD) enhälligt bakom. Det var inte dåvarande kommunstyrelseordförande Olle Reichenberg (M) och jag som gruppledare för M som ensam tog dessa beslut. Besluten togs av en enig politisk majoritet. Men jag kan nu hålla med om att det hade varit klokare att höja skatten tidigare i mindre poster. Jag står för en sund och stark kommunal ekonomi.
  När det gäller oron för att jag inte skulle fortsätta att driva LidingöPartiets försiktiga byggpolitik så är den helt ogrundad. Jag står till 100% bakom LidingöPartiets återhållsamma byggpolitik. Det torde med önskvärd tydlighet ha framgått i de offentliga debatter jag deltagit i nu under valrörelsen, liksom även i skriftliga debattinlägg.
  Det kostar på att utmana makten!

  Anders Paulsen
  Kommunalrådskandidat för LP

 3. Fick av släktingar veta att Anders Paulsen, som fick Danderyds kommun att chockhöja skatten, nu kandiderar för Lidingöpartiet. Det finns all anledning för Lidingöbor att verkligen kolla upp vad Paulsen gjorde i Danderyd och hans beteende i politiken. Varningsflaggan är hissad.

 4. Det här är ju helt oerhört, hur kan man släppa fram en sådan kandidat?
  Skall han köra Lidingös ekonomi i botten också?
  Anders Paulsens förklaring håller inte.

 5. Lidingöpartiet har ett partiprogram som gäller för alla som kommer ifråga för att representera partiet med Lars H Ericsson som yttersta garant. Google väger lätt i sammanhanget.

 6. Får en känsla av att kommunpolitiker tror att man kan behandla den egna kommunen som Sim City. Ett spel. Och varför ens byta parti när Lidingömoderaterna (läs: Daniel Källenfors) verkar vara klart vettiga?

 7. Birgitta Lindkvist
  Efter all läsning om Anders Paulsen måste man noga kontrollera allt som hänt och syna denna mans gärningar i tidigare värv. Finns ingen anledning att byta ut nuvarande styrning och skapa framtida problem.

 8. @tommy wallen. Fakta är 100% korrekt, saklig och dokumenterad. Lidingöpartiet borde ha gjort sin research om inte deras motiv också är tveksamma.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *