Amelie Tarschys Ingre på första plats!

Stad & Politik21 december 2021 kl 04.481

I veckan valde Liberalerna representanter till regionlistorna för yttre länet (alla kommuner i länet utom Stockholm). Flest röster fick Amelie Tarschys Ingre som tidigare var Liberalernas ledare på Lidingö, numera regionpolitiker.

Inte nog med att Amelie blev vald, hon fick också flest röster, 295, mot Anna-Lena Johansson, Sollentuna (232) och fd partiledaren Maria Leissner, Stockholm (250).

På nomineringsmötet i veckan fick hon efter förslag från en enig valberedning, förtroendet att stå på första plats på listan till den krets där Lidingö ingår (Lidingö, Nacka, Tyresö och Värmdö).

Amelie Tarschyr Ingre är idag vice gruppledare för L i regionen och tar vid årsskiftet över efter biträdande regionråd Daniel Forslund som bland annat som ordförande regionstyrelsens innovations- och utvecklingsutskott med mera.

– Sjukvården är ju en av de viktigaste frågorna för medborgarna i valet och det finns många utmaningar framöver. Ny teknik och nya typer av läkemedel kan vara en del av lösningen för att korta vårdköerna och säkerställa äldrevården. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med det, säger Amelie.

Kommentarer

  1. Stort och varmt GRATTIS Amelie. och mycket välförtjänt. Det blir spännande att följa dina kommande insatser.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *