Aktiva seniorer möts i stadens pensionärsorganisationer

På spaning i nyhetsflödet, en av många studiecirklar i PRO-stugan på Stockholmsvägen.
Lidingö12 januari 2023 kl 03.47

Den andra tonårstiden, så beskrivs ibland tiden som pensionär. Fri att göra vad man vill. Och på Lidingö finns det väldigt mycket att välja på för oss seniorer! I en tidigare artikel i Lidingö Nyheter berättade Lidingö stad om allt du kan ta del av på Mötesplats Centrum i Lidingö stadshus. Nu kompletterar vi bilden med allt det som görs på frivillighetens grund, av pensionärsorganisationerna och de båda församlingarna på ön. En fantastisk bredd, och möjligheter både att få bidra med det man vill göra och att få delta utan några krav. Vi kan i denna artikel bara ge några axplock.

Vi blir aldrig för gamla för att lära oss nytt sägs det och ett bevis har vi i alla de studiecirklar som de båda pensionärsföreningarna på ön – PRO Lidingö och SPF seniorerna Lidingöskeppet – ordnar. Medlemsträffar med intressanta personer är också regelbundna inslag. Och kanske allra viktigast, den gemenskap som uppstår.

Vi vet att vi ska hålla igång både hjärnan och kroppen. Så vi sitter inte bara still på studiecirklar utan rör också på oss, med promenader, boule och utflykter till intressanta platser i Stockholmsregionen. Till sommaren startar vi gåfotboll – häng med! Och kanske vi kan nämna vår sångrupp i det här sammanhanget?

Under året som gick drog 42 pigga SPF-are ända in i Hälsingland och PRO-are åkte i början på hösten till Åland. Att resa tillsammans skapar gemenskap, ny vänskap uppstår. Och nya erfarenheter.

Utflykter är ett trevligt sätt att lära känna varandra, här PRO-are med båt över Ålands hav.

Mer om pensionärsorganisationernas aktiviteter hittar du på respektive organisations hemsida och Facebook. Information och våra vårprogram kan du också hitta på Mötesplats centrum i Stadshuset.

Också de båda församlingarna på ön bjuder in till sina mötesplatser på tider som passar oss äldre. Varje dag är Café Ansgar öppet i Ansgarskyrkan. Onsdagsträff med fika och föredrag och tisdagstorget med måltid och ett enkelt program är stående inslag för alla åldrar och där seniorerna dominerar.

I Lidingö församling lockar Stickcafé med eftertanke, Träffpunkt S:ta Anna, Gubbröra, Soppa och gemenskap för att nu nämna några av de möjligheter som finns att mötas med mening.

Och då har vi ändå inte berättat om alla andra spännande föreningar som finns. Så välkomna, Lidingös pensionärer! Det finns något för var och en. Och du behövs!

Anita Hitterdahl och Sven Erik Wånell

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *