M: Vi lovar att ta bort trängselskatten för hämtning och lämning i Ropsten

Debatt16 augusti 2022 kl 04.4211
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Cecilia Blomberg
Politisk sekreterare Moderaterna

Kommentarer

 1. Mycket bra och Lidingö Näringsliv stöttar detta till fullo, då, det är en viktig fråga för näringslivet som vi har på vår förbättringsagenda. Kanske behöver alla partier hjälpa till.

  1. Tack! Vi jobbar mycket i Lidingömoderaterna tillsammans med rikspolitiken och regionen. Särskilt jag som riksdagsledamot från ön. Vore givetvis välkommet om fler partier kunde få gehör från hela sitt parti i frågan. Är ju trots allt riksdag och regering som styr detta.

 2. Bra, även vi Liberaler har sedan 2015 drivit frågan om att ta bort straffbeskattning för att hämta och lämna i Ropsten. Dessutom tycker vi att trängselskatten, istället för att gå in i statskassan, borde kunna delfinansiera kollektivtrafiken så att kostnaden för att resa kollektivt hålls nere.

  Amelie Tarschys Ingre (L), fd kommunalråd och regionrådskandidat

 3. Vi måste strida för att få bort trängselskatten i Ropsten. Det finns absolut ingen rim och reson i att ha en betalstation där. Skadligt för miljön och väldigt illa ekonomiskt för de lidingöbor som behöver hämta och lämna anhöriga i Ropsten. Sverigedemokraterna röstade emot att trängselskatten skulle införas i Ropsten och ville ha bort trängselskatten i hela Stockholm under pandemin.
  Styrelsen för SD Lidingö genom gruppledare Iréne Borgenvik

 4. Det låter som att denna fråga drivs av samtliga partier. Mycket glädjande. Min fråga till moderaterna är, varför har det gått 7 år? Vad har tagit sån tid att arbeta bort denna? Varför kommer frågan upp i valet. Kunde ni inte lovat detta under sittande period?

  1. Det är bara att använda samma taktik som ni gjorde då det gäller polisfrågan. Alla partier var överens och vägrade att finna sig i Polisledningens diktat. Facit från förra försöket att slippa trängselavgifter är att politikerna gjorde bort sig och missade tåget. Det var oförlåtligt men det förtiger de som var ansvariga politiker. Det glömmer i varje fall inte jag !

   En annan sak som jag inte förstår är varför man driver på elektrifieringen in absurdum med elstolpar då vi har elbrist och elpriserna blir skyhöga. Skall elbilarna laddas med subventionerad el ? Överbuden haglar och nu krävs återbetalning av Svenska Kraftnät av 30 miljarder !!!!! Då påstår jag att fördelen mot bensin/diesel är en bluff och vinsten är helt borta !

   Det tredje är att att nu då fantastiska Lilla Lidingöbron håller på att vara användbar för gående och cyklister måste man förbereda för rimligt antal parkeringsplatser på upplagsplatsen där det senare kommer att byggas något som fordrar parkeringsplatser. Nu är parkeringsplatserna vid Grenstigen fullsatta varje dag och motivationen att gå till Ropsten ökar kraftigt om man kan parkera närmare bron och inte blir ”rånad” på trängseskatt och parkeringsavgifter i Ropsten.

 5. En av de frågor där partierna på Lidingö är överrens!
  Även Miljöpartiet tycker att det är fel att man ska ta betalt för att hämta och lämna vid Ropsten. Det riskerar att leda till att människor inte tar kollektivtrafiken.
  Patrik Sandström
  Gruppledare MP Lidingö

 6. Det är bara moderaterna som har stöd för detta i riksdagen och därmed kan göra det till ett vallöfte.

  Lidingömoderaterna – det lokala partiet med den nationella styrkan.

 7. Daniel Källenfors har fel. KD motionerade om detta i riksdagen långt innan M var på bollen. Men vi välkomnar att alla partier på Lidingö har anslutit sig till den linje som KD har på Lidingö, som är inskrivet i KD:s trafikprogram på regional nivå i vårt trafikpolitiska program för region Sthlm och som KD driver i Sveriges riksdag.

  Det blir liksom bättre om man pratar om sin egen politik när man inte har koll på andras.

  Carl-Johan Schiller (KD)

 8. På Lidingö är samtliga partier överens om att det är fel att man ska behöva betala trängselskatt för att åka över bron till Ropsten för att lämna och hämta, eller för att ställa bilen där för att åka vidare med kollektivtrafiken. Detta framfördes 2015 i en gemensam skrivning undertecknad av samtliga partier i kommunstyrelsen på Lidingö. Vi har inte någon överenskommelse att presentera kring detta i dag.

  Däremot är Socialdemokraterna i Region Stockholm och på Lidingö överens om att Lidingöborna ska få en kvälls- och helgöppen vårdcentral!

  En röst på Socialdemokraterna i valet till regionfullmäktige innebär ett stöd för en storsatsning på primärvården, att fler vårdcentraler kan inrättas, att tillgång till en jämlik vård kan fördelas över hela länet, kortade väntetiderna till akuten, att fler kollegor kan anställas och att fler vårdplatser kan bemannas.

  Socialdemokraterna i Region Stockholm och på Lidingö är dessutom överens om ett ytterligare vallöfte: att satsa på bättre tvärförbindelser med buss på ön! Vi vill återinföra linje 233 med en dragning som utgår från lidingöbornas önskemål, samt utöka antalet turer med buss 238.

  Efter 16 år med moderatstyre är det dags för maktskifte i Region Stockholm.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *