8 polisbilar tog misstänkt

Lidingö23 september 2020 kl 11.161

Strax efter kl. 02.00 i natt ringde en villaägare på Saltsjövägen i Högberga polisen då han i sin övervakningsutrustning kunde observera vad han trodde var biltjuvar på hans tomt.

En insats drogs igång med totalt 8 polisbilar och med hjälp av hundpatrull kunde en gärningsman gripas. Personen fördes senare till sjukhus med hundbett.

En skåpbil kunde även lokaliseras i närområdet och efter husrannsakan i denna påträffades fem cyklar och elcyklar till ett uppskattat värde av 60 000–70 000 kronor. I fordonet påträffades handlingar som leder till ett antal andra personer vilket har stort underrättelsevärde då dessa personer förekommer med organiserade stölder sedan tidigare.

Polisen uppmanar att man ska tänka på att låsa in sin cykel i garage eller dylikt om man har möjlighet till det. Cyklarna som tillgreps verkar ha stått relativt öppet på villatomter i området. Var noga med att låsa cykeln med ett certifierat lås även om du ställer den på din tomt. Märk din cykel med DNA då detta försvårar för tjuven att avyttra cykeln och underlättar identifiering för polisen. Ha en bra dag och glöm inte cykelhjälmen!

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *