Snöplig förlust mot serieledande Iron

Sport19 december 2019 kl 05.20

Det vill sig inte riktigt för Lidingö Vikings i Alltrean. Mot Iron blev det ytterligare en onödig förlust med 3-4 (0-2)(0-1)(3-1) skott 34-31.

Det ska sägas att Iron är ett bra lag , som förra säsongen spelade i div 2, men med lite tur och mer skicklighet så kunde segern lika väl hamnat på ön. En av förklaringarna till att Iron vann var att de var bättre framför båda målen. Där avgörs de flesta ishockeymatcher.

Ytterligare en anledning var att Lidingö släppte till för många en-mot-två och två-mot-tre lägen. Lite onödigt också att två av de tre första målen kommer på returer. Antingen måste de skotten styras ut i hörnen eller så ska pucken rensas undan av utespelare.

Iron tog ledningen med 1-0 (3:26) just på retur och det var fallet också vid 0-3 (20:43). Irons andra mål (17:20) berodde på dåligt hemjobb som resulterade i friläge. Lidingö gjorde en bra upphämtning i tredje perioden och gjorde 1-3 (40:56) i power play efter bara 8 sekunder! Fredrik Klasenius (7) sköt snyggt i mål (ass M. von Sydow och Kinch).

Knappa två minuter senare kom 2-3 (42:14) när Oscar von Sydow (3) målade efter ass av Gustav Dahlstedt och Henrik Grönlund. Upphämtningen fullbordades i nytt power play efter 48:55 med ett handledsskott från blå av Kalle Kinch (2) (ass Viktor Hansson och M von Sydow). Egentligen ska Jocke Lundh ha en ass för perfekt skymning framför målet.

I det läget var momentum onekligen på Lidingös sida. Ja, i 11 sekunder! För då kom segermålet för Iron 3-4 (49:05)!

Men (tyvärr) kom en gyllene chans att kvittera. Tyvärr för det berodde på en mycket ful tackling på Fredrik Klasenius, som renderade matchstraff för Gustav Andersson.

Enligt ena linjedomaren var det en tackling från den s k blind side, som tog så illa att ”Klasse” tvingades bryta matchen med befarad hjärnskakning och ett elakt sår i huvudet! Synd på en annars trevlig match mot ett välspelande Iron.

Under fem minuters utvisningen skapade inte Lidingö speciellt mycket. Tyvärr så sjönk tempot när det till synes var gott om tid att kvittera.

Marcus von Sydow, Oscar von Sydow, Kalle Kinch, Fredrik Klasenius, Linus Jansch och Jesper Oskarsson (när han fick chansen) får alla överbetyg.

Nu blir det jul- och nyårsuppehåll och det är bara att konstatera att utdelningen i det sex matcher Lidingö spelat inte har motsvarat spelfördelningen i alla matcher.

Men nu är det en gång så att det är målen som räknas och inte hur mycket laget har pucken.

Ha nu en trevlig helg och träna ordentligt så kommer möjlighet till revansch för många onödiga förluster. Serien börjar igen den 7 januari med dubbelmöte med Tierp (B) och (H) den 10/1.

Använder åter ett citat från den ryske mästartränaren Viktor Tichonov:
Det finns ingen gräns hur bra en spelare kan bli.
Det måste varje spelare komma ihåg och förbättra sig. I varje match. I varje övning under träning!

God Jul
önskas er alla av
Lasse Kinch
och Jonas von Hofsten (foto)

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *